Crvena zvezda KAO DŽEKIL I HAJD: Obradovićeva ekipa PROKOCKALA SJAJNO PRVO POLUVREME, Real MAJSTORSKI DO POBEDE u Beogradu!

Autor:

Sport

13.11.2020

17:48 >> 20:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde pokazali su tačno koliko opasni mogu da budu kada to žele, ali ni to nije bilo dovoljno da savladaju veliki Real Madrid, pa je ekipa Saše Obradovića savladana rezultatom 73:67.

RepublikaFoto: Euroleague.net
KK Crvena zvezda - KK Real Madrid

 

Početak prve deonice bio je "vlažni san" svakog košarkaškog trenera na svetu. Crveno-beli pogađali su šut za šutem, pod košem i sa distance, dok su protivnika naterali da ispuni bonus već posle nepuna tri minuta igre.

Sa terena su oterali najboljeg blokera Evrolige Tavaresa, ali sjajna igra nije potrajala pa je Real, uz pomoć sudije, uhvatio prikjučak i otišao na pauzu sa samo dva poena minusa.

I drugu četvrtinu Zvezda je počela odlično, posebno se isticao Kori Volden, a onda je Džordan Lojd uz pomoć saigrača doveo Zvezdu na plus deset pred kraj poluvremena.

Madriđani nisu mogli da se sastave pokušavajući da igraju timski, pa su lideri preuzeli odgovornost.

Fakundo Kampaco pogađao je sa svih strana, Rudi Fernandez pogodio je dve trojke "a la Marko Simonović", pa je "kraljevski klub" ostao u životu.

Nije odmagao ni mladi i ultra-talentovani Usman Garuba, koji je košarkaše beogradskog kluba nadskakao kad god je bio na terenu, sve vreme igravši odličnu odbranu.

Treća deonica bila je potpuno drugačija priča. 

Real se razgoropadio, Tavares se vratio u igru posle dva rana faula pa je zaključao reket, a Madriđani su to iskoristili da preokrenu meč u svoju korist, povevši šest razlike do kraja ove četvrtine.

U završnicu se ušlo pod velikom presijom, pa je tim sa Malog Kalemegdana nažalost poklekao pod njom. Grešilo se u zadnjoj deonici, nisu se pogađali otvoreni šutevi, Real je igrao odbranu kao Španija na Mundijalu, a sve to završilo se porazom Crvene zvezde.

Košarkaši Zvezde posle ovog meča imaju skor 3-5, dok je Real otišao na 4-4.

Najefikasniji u redovima crveno-belih bio je, naravno, Džordan Lojd sa 22 poena, dok ga je Volden pratio sa 14.

U ekipi Pabla Lasa najbolji bio je Trej Tompkins sa dve pogođene trojke i 14 poena, odnosno Entoni Rendolf sa 13 poena.

 

Kraj utakmice, Crvena zvezda - Real Madrid 67:73

 

10. minut - Crveno-beli pokušavaju da dođu do prilike pravljenjem faulova nad visokim igračima Reala, ali oni pogađaju sa linije. Meč u Beogradu nažalost deluje gotovo...

9. minut - Odbrana Reala podseća na onu Špansku koja je ugušila Srbiju na Mundijalu. Volden i Teri odigrali su izvrstan pik en rol, ali bek nije bio precizan sam kao duh na trojci. Sudije kao da ne postoje, igra se divlja košarka sa greškama i faulovima na svakom koraku

8. minut - Realu se ne žuri, a crveno-belima duplo. Džordan Lojd opet je nerezonski šutnuo preko ruke, Zvezda je uhvatila skok, ali sudija ponovo ne svira ništa za Beograđane!

7. minut - Trej Tompkins ostao je sam na trojci, što je on i kaznio. Ginu crveno-beli na terenu, čime je Obradović sigurno zadovoljan uprkos rezultatu. Tompkins vezuje šest poena za novih +5. 

6. minut - Vreme leti a Lengston Hol pogađa, a onda i Volden za novi preokret!

RepublikaFoto: Starsport
Kori Volden gospodari terenom protiv Reala

5. minut - Kori Volden ne da Realu pobedu! Sjajno je pogodio posle slaloma kroz odbranu, a posle toga je usledio karambol u kome je najpre promašio Hol, pa Rit uhvatio ofanzivni skok, pa onda Tavares lupio dve banane Ritu. Branko Lazić napravio je faul posle dobre minijature u odbrani, ali to ništa nije značilo Madriđanima.

4.minut - Rudi Fernandez pogađa patentirani smotani šut sa distance. Duop Rit odlučio se za očajan šut, pa je dozvolio Realu da se otisne u kontru, ali se oni na svu sreću u njoj nisu snašli. 

3. minut - Dejan Davidovac elegantno dolazi do još dva poena!

2. minut - Loš start Zvezde u finalnoj deonici. Džoni O'Brajant nastavlja lošu partiju, nerezonski je prodao napad kritičnim prodorom, ali Real to nije iskoristio. Hol i Teri pokušali su još jedan alej-up, ali je rezultat bio podjednako loš kao i prvi put. Džordan Lojd nastavio je da buši mrežice, a Teri sa druge strane nastavlja da igra odličnu odbranu. 

 

Kraj treće četvrtine, Crvena zvezda - Real Madrid 53:59

 

Tehničke smetnje omele su nas u trećoj deonici, a Zvezdu je itekako omela odbrana Reala pod košem, pa su Madriđani potpuno preokrenuli meč, pa čak i poveli osam razlike. Lojd je serijom od 5:0 ublažio prednost Reala, ali je Ljulj sprečio potpuni priključak crveno-belih. Dejan Davidovac opet je pogodio za dva kada je nagušće. Nažalost, Abalde je ovaj put pogodio sa distance uz zvuk sirene.

RepublikaFoto: Starsport
KK Crvena zvezda - KK Real Madrid

 

Kraj druge četvrtine, Crvena zvezda - Real Madrid 42:36

 

10. minut - O'Brajant odbija da uđe u tvrd duel sa protivnikom, pa je to koštalo Zvezdu poene. Ipak, kad god zagusti tu je Davidovac, pa je on uhvatio skok u napadu i poentirao. Nastavio je O'Brajant sa greškama, pa je zbrzano prodao sledeći napad svog tima. Ovaj put nije bilo pogotka uz zvuk sirene, već je Garuba emfatično "zalepio" Jagodića-Kuridžu.

9. minut - Garuba nastavlja da oduševljavala NBA skaute koji možda gledaju ovaj meč, pošto je uhvatio svoj peti ofanzivni skok i poentirao uz faul. Real se odlučio na igru sa mnogo više izolacije, pa je Kampaco "pleo" gotovo ceo napad pre nego što je pogodio visoko o tablu.

8. minut - Rudi Fernandez konačno postiže poene, pa trojkom spušta Zvezdu na +8. Skautovali su Madriđani sada već čuveni alej-up Ročesti-Teri, pa već dva puta sprečavaju saradnju ovog dvojca. 

7. minut - O'Brajant igra minijaturu sa obe strane lopte. Najpre se izmigoljio za poene u napadu, pa je onda odigrao odličnu odbranu, ali mu je na kraju sviran faul. Volden se nešto ohladio, pa je promašio prvu trojku na meču. 

6. minut - Real već više od tri minuta nije postigao koš, a sudija ponovo maši duplu mladog Garube. Čak se loše pozicionira, pa Laso od njega ne vidi dešavanja na terenu, zbog čega se iskusni stručnjak naljutio. Džoni O'Brajant odlično se ubacio pod koš za još dva poena Zvezde. 

5. minut - Ne ide na relaciji Hol-Lojd. Ovaj drugi ponovo je promašio na asistenciju sunarodnika, ali je Dek faulom poklonio crveno-belima još jedan napad.

RepublikaFoto: Starsport

4. minut - Odlična odbrana Zvezde naterala je Real da proda napad. Hol je ponovo u igri, i to u tandemu sa Lojdom. Nažalost, prva kombinacija ove dvojice rezultirala je promašenim šutem, pa je grčki arbitar ponovo odlučio da se stavi u centar pažnje dosudivši loptu Reala Zvezdi.

3. minut - Nadskaču "Kraljevići" crveno-bele, ali ništa ne rade sa dodatnim napadima. Očigledan faul Deka sudija nije svirao, ali je Volden agresivnije napao pa je naterao Tompkinsa na žešći faul. Kao i u prvoj, Real je ponovo ispunio bonus u prva tri minuta.

1. minut - Džordan Lojd odlično je otvorio drugu četvrtinu sa dva plus jedan, ali je Kerol odmah vratio trojku. Lojd nebi bio Lojd da nije odmah uzvratio, a onda je Kerol napravio faul u napadu. Sjajno!

Kraj prve četvrtine, Crvena zvezda - Real Madrid 26:21

 

10. minut - Džoni O'Brajant ugurao je protivnika u koš za prve poene. Džej Si Kerol osvetio mu se "flouterom" u sledećem napadu. Kori Volden bio je požrtvovan u odbrani pa je ukrao loptu za svoj tim, a Zvezda je u poslednjem napadu pogodila trojku uz zvuk sirene. Strelac, Kori Volden!

9. minut - Usman Garuba pokazao je skakačke sposobnosti koje će ga odvesti u NBA, uhvativši 4 skoka u napadu. Sudija definitivno ne zna šta radi, pošto je Obradoviću dao tehniču iz neobjašnjivih razloga. Košarkaši Reala iskoristili su par momenata dekoncentracije posle trenerove tehničke kako bi se potpuno vratili u meč!

8. minut - Nerealna igra Zvezde! Volden se nadovezao na Lojdovu trojku jednom svojom, pa onda i sa prodorom za pet vezanih bodova. Sudija krajnje diskutabilno tretira crveno-bele, pošto je Saši Obradoviću sada pripretio tehničkom iako nije imao nikakvu neprimerenu reakciju.

7. minut - Kao što nas je navikao da očekujemo, Lojd pogađa trojku prvim šutem iz igre!

6. minut - Hol je vezao pet poena, čime je naterao Lasa na tajmaut. U igru je ušao najbolji strelac Evrolige Džordan Lojd, kao i cela nova petorka. On prosečno postiže 29 poena po meču u elitnom evropskom takmičenju, pa se dosta od njega očekuje i protiv Reala. Fakundo Kampaco potpuno je pogubljen, pa ima 0-2 iz igre i dve izgubljene lopte.

5. minut - Perfektan početak Zvezde! Pogađaju svi, pa i Hol sa distance!

4. minut - Real je već ispunio bonus. Lengston Hol čisto je ukrao loptu Tompkinsu, ali je sudija svirao faul, pa čak i upozorio Zvezdinog asa. Duop Rit nastavlja sa odličnim partijama, pa je i u ovoj otvorio konto rano, opravdaši treći start u dresu crveno-belih.

2. minut - Tavares je već zaradio drugu ličnu faulom u napadu, što Zvezdi daje prednost pod košem, pošto je on najbolji bloker Evrolige. Minijatura Kuzmića na početku utakmice već mu je donela 4 poena.

1. minut - Real je dosta agresivno počeo meč, pa im je dosuđeno dva faula u prvom minutu. 

Poznate su startne postave:

Real Madrid: Rendolf, Ljulj, Kampaco, Tavares, Abalde

Crvena zvezda: Rit, O'Brajant, Lazić, Kuzmić, Hol

Crveno-beli spremaju se za osmu bitku u ovogodišnjem izdanju Evrolige, a na megdan im ovaj put izlazi Madridski Real, koji od početka kuburi sa rezultatima pa ima identičan skor kao ekipa sa Malog Kalemegdana.

Iako su oba tima na 3-4, ekipa Pabla Lasa u meč ulazi kao blagi favorit, pobedio je "Kraljevski klub" poslednja dva puta Zvezdu u Beogradu, ali tada nije bilo sjajnog Džordana Lojda i tvrde odbrane, pa se ljubitelji košarke mogu spremiti za pravi spektakl.  

Tok ove utakmice možete pratiti uživo uz naš blog.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading