STATISTIKA JE KAO BIKINI... Crvena zvezda i Partizan na prve dve pozicije u EVROLIGI!

Autor: M. M.

Sport

09.04.2024

15:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zanimljivi podaci.

STATISTIKA JE KAO BIKINI... Crvena zvezda i Partizan na prve dve pozicije u EVROLIGI!

Foto: ST/Vladimir Lukić

Ostaje da se odigra još jedno kolo pre nego što se završi ligaški deo sezone u Evroligi, a večiti beogradski rivali nisu uspeli da oduševe svoje navijače. Crvena zvezda je već davno izgubila sve šanse za plasman u nokaut-fazu, dok je Partizan još uvek u igri, ali sudbina kluba zavisi od ishoda utakmice crveno-belih protiv Efesa u Istanbulu.

Iako rezultati na terenu nisu impresivni, beogradski klubovi se ističu u jednoj statističkoj kategoriji. Naime, tokom ove sezone, Zvezda i Partizan su se izdvojili po promenama u startnoj petorci. Interesantno je da je ekipa Janisa Sferopulosa na vrhu liste sa 26 promena, dok se odmah ispod nje nalaze crno-beli i Valensija sa po 25. Alba i Anadolu Efes dele treće mesto sa po 24 promene, dok je lider Real Madrid 23 puta menjao startnu petorku. Sa druge strane, Barselona i Makabi su na dnu liste sa samo devet različitih petorki, dok je Olimpijakos samo sedam puta menjao startnih pet.

 

 


Ovaj podatak deluje zanimljivo, ali treba uzeti u obzir i veliki broj povreda tokom sezone. Ipak, primetno je da su klubovi koji se bore za titulu na vrhu ove liste, što može ukazivati na značaj rotacije igrača u takmičarskoj sezoni Evrolige.

Uprkos izostanku značajnijih uspeha na terenu, večiti beogradski rivali i dalje privlače pažnju, kako zbog atmosfere na tribinama, tako i zbog statističkih podataka koji ih izdvajaju u ovoj prestižnoj evropskoj košarkaškoj ligi.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading