ZVEZDA DA ODIGRA ZA PARTIZAN! Pitali smo legende za mišljenje - Muta: Nismo valjda toliki bolesnici! Moka: Oni nisu srpski klub, već JSD! Evo šta kaže Gurović

Autor: V. Z.

Sport

07.04.2024

13:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-belima treba pobeda nad Valensijom i trijumf večitog rivala protiv Efesa.

ZVEZDA DA ODIGRA ZA PARTIZAN! Pitali smo legende za mišljenje - Muta: Nismo valjda toliki bolesnici! Moka: Oni nisu srpski klub, već JSD! Evo šta kaže Gurović

Foto: Starsport, Srdjan Stevanovic, ST/Nikola Mutić

Računica pred poslednje kolo Evrolige je jasna: Partizan mora da pobedi Valensiju ukoliko želi u doigravanje, odnosno da Crvena zvezda za račun večitog rivala prethodno savlada Efes.

Uoči mečeva 34. kola koji su na programu 11. i 12. aprila, kontaktirali smo ovdašnje legende igre pod obručima i pitali ih šta misle o ovom neobičnom raspletu situacije.

- Partizan je morao da dobije Albu, ako iole misli da uradi nešto. Tu su, bore se, mislim da će proći dalje. Dobro poznajem i pratim Željka Obradovića, on se uvek nekako izuvuče u ovim neizvesnim završnicama. Tu je kao riba u vodi - kaže Miroslav Muta Nikolić i osvrće se da Zvezdu:

- Ja volim srpsku košarku i siguran sam da će Zvezda u Istanbulu odigrati maksimalno. Pa, nismo valjda toliki bolesnici. Neka prođe makar jedan naš klub u narednu fazu. Nebitno da li je u pitanju Partizan ili Zvezda. Ne razmišljam u drugom pravcu. Vidićemo šta će se desiti, Efes jeste jači, ali Evroliga je zanimljivo takmičenje gde svako svakog može da dobije. 
 

Slično razmišlja i legendarni Milan Gurović.

- Mislim da je Partizan sam kriv što je sebe doveo u ovu situaciju. Koliko su samo pobeda ispustili ove sezone... Sada moraju da pobede Valensiju i sačekaju ostale rezultate, pre svega, naravno, trijumf Zvezde protiv Efesa. Kada sve sagledaš, sezona jeste bila zanimljiva, turbulenta, ali su crno-beli sami sebe doveli u ovu nezgodnu situaciju - kaže popularni Čiča, kojem je nepojmljivo da pojedini navijači Partizana po cenu neuspeha svog kluba ne žele da pobedi najljući rival:

- To su klinci, ne razumeju. Verovatno nikada nisu igrali košarku. Pravi igrači uvek idu na pobedu. Kod profesionalaca nema kalkulacija. To je apsurd i glupost da Zvezda neće igrati maksimalno. Naravno crveno-beli treba da pomognu! Inače, večiti rivali zaslužuju da igraju Evroligu jer su pokazali i dokazali da su veliki klubovi s ovih prostora. Arena puna navijača šalje sjajnu sliku u svet. Zvezda i Partizan su brend Srbije i moraju da igraju u eliti.

Zoran Moka Slavnić je, kao po običaju, bio dobro raspoložen.

- Ja sam za to da Zvezda pobedi u Istanbulu i da narednih 20 godina zajebavamo navijače Partizana. Naravno da crveno-beli treba da pomognu večitom rivalu, ali ću te ispraviti za jednu stvar, Partizan nije srpski klub, već JSD (Jugoslovensko sportsko društvo, prim. aut). A, pošto su JSD sada je vreme da im pokažemo ko je bolji. Da se razumemo, ja sam Jugosloven i dalje i zbog te činjenice oni imaju prođu kod mene. Šalu na stranu, žao mi je što je Zvezda ispala zbog budućnosti plej-ofa, dok se Partizan i dalje drži - istakao je Slavnić. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading