DIVIM SE NAVIJAČIMA CRVENE ZVEZDE! Barcokas želi bratski klub u Evroligi i dogodine!

Autor: M. M.

Sport

04.04.2024

22:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Olimpijakosa oduševljen.

DIVIM SE NAVIJAČIMA CRVENE ZVEZDE! Barcokas želi bratski klub u Evroligi i dogodine!

Foto: Starsport

Jorgos Barcokas

Crvena zvezda nije uspela da savlada Olimpijakos na oproštaju od Evrolige pred svojim navijačima. Ponovo je tim Janisa Sferopulosa izgubio u tesnoj završnici - 89:86, a potom je komentar meča u Beogradskoj areni imao njegov sunarodnik i trener gostiju Jorgos Barcokas. 

Imao je samo reči hvale za atmosferu.

- Mogli smo večeras mnogo toga da naučimo od Zvezde. Neki od mojih igrača su milili da Zvezda neće želeti da pobedi, ali nije bilo tako. Borili su se za svaku loptu i čestitam im. Bila je ovo jedna od najtežih utakmica ove sezone. Dobro je što smo pobedili, želimo što bolje mesto pred plej-of Evrolige - rekao je Jorgos Barcokas i dodao: 

- Divim se navijačima Zvezde! Ova utakmica nije imala rezultatski značaj, a u dvorani je bilo 15.000 ljudi. To treba košarci. Srbija ima ogromnu tradiciju, čast nam je što igramo ovde. Imamo mnogo prijatelja, večeras smo videli Stefana Markovića, u timu Zvezde su Teodosić i Bolomboj. Nadam se da se vidimo i sledeće sezone.

Poznato je da su navijači Zvezde i Olimpijakosa u bratskim odnosima.

- Hvala navijačima na sjajnoj atmosferi iako je na terenu bio pravi rat. Zvezda nije želela da se preda iako smo vodili kroz čitav meč, ali ovo je tim sa mnogo talenta. Bolomboj je bio sjajan pod košem... Trebalo je ranije da obezbedimo pobedu, međutim nismo uspeli. Obezbedili smo mesto u plej-ofu što je ogroman uspeh za nas. Imali smo mnogo problema ove sezone zbog povreda, ni večeras nije bilo Milutinova i Petruševa. Čestitam momcima i klubu - dodao je strateg Olimpijakosa. 

Veruje u svoj tim u nastavku takmičenja.

- Verujem u titulu sto posto! Prošle godine smo nizali pobede, vodili 39 minuta i 37 sekundi i izgubili titulu. Kada prolazite kroz teške momente u sezoni testirate karakter. 2013. smo bili šampioni, a tokom čitave sezone smo imali mnogo izazova. Ponosan sam na momke - objasnio je Barcokas. 

Dotakao se Jorgos Barcokas i igre Džoela Bolomboja koji je prošle sezone imao malu ulogu u timu iz Pireja. 

- Čudna utakmica, nije bila toliko važna kao protiv Partizana, zbog toga se dešavalo da momci nisu pristupali na pravi način. Mogli smo bolje u odbrani, ponosan sam zbog toga što nismo bili sebični četvorica igrača su utakmicu završila sa najmanje pet asistencija. Bolomboj nam je pokupio nekoliko 50-50 lopti. Bolomboj je prošle sezone imao važnu ulogu, ali smo na centru imali tri ista igrača. Sada ima drugačiju ulogu, proveo je na parketu više od pola sata. Poštujem ga izuzetno. Sjajan saigrač, uvek zadovoljan, želim mu sve najbolje. 

Uskoro se očekuje da se u tim vrate Petrušev i Milutnov. 

- Nikola nije trenirao dva i po meseca, nedavno je počeo da trenira sa ostatkom ekipe, verujem da će u narednom kolu igrati. Što se Filipa tiče, on bi već u nedelju trebao da bude u timu. Momci sa ogromnim kvalitetom i mnogo će nam značiti u finišu sezone - podvukao je Barcokas. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading