MOGLI SMO BOLJE! Sferopulos analizirao sezonu: Ah, te povrede, ali to je život!

Autor: M. M.

Sport

04.04.2024

21:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poraz Zvezde od Olimpijakosa.

MOGLI SMO BOLJE! Sferopulos analizirao sezonu: Ah, te povrede, ali to je život!

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Olimpijakosa u 33. kolu Evrolige - 86:89 (14:23, 25:19, 25:21, 22:26), trener Janis Sferopulos komentarisao je učešće crveno-belih u eliti ove sezone

Bratski duel u Beogradskoj areni bio poslednji za Zvezdu pred svojim navijačima ove sezone. Rajt je bio najbolji kod gostiju sa 20 postignutih poena, dok je u timu s Malog Kalemegdana naefikasniji bio Džoel Bolomboj sa poenom manje, uz sjanih 12 skokova.

- Pokušali smo da pobedimo, borili smo se do kraja, ali nismo uspeli. Oni su pobedili u poslednjim sekundama. Videli smo da smo mogli mnogo bolje tokom sezone, da smo imali manje povreda i više igrača na raspolaganju. Ali, to je život. Moramo da nastavimo. Imamo još jednu utakmicu u Evroligi, a onda ćemo se okrenuti drugim takmičenjima - rekao je grčki stručnjak Janis Sferopulos posle meča.

Rokas Gedraitis je promašio šut za pobedu.

- Prva opcija bio je Nedović, ako je fokus na njemu, što se i dogodilo, našli smo našeg dobrog šutera Rokasa na šutu za tri - ističe Janis.

Upitan da li već vidi šta fali ekipi za sledeću godinu, rekao je sledeće:

- To je dobro pitanje, ali neću da odgovorim sada. Na kraju sezone ću odgovoriti na to pitanje. Ima još mečeva da se igra.

Govorio je i o budućnosti Miloša Teodosića.

- Miloš je igrač sa kojim sam povezan dugo godina, ne samo sada. Došao je u Olimpijakos sa 19 godina kada sam bio asistent i bili smo bliski i tada. Pomogao sam mu i kada je bio veoma mlad i kada nije znao engleski dobro. Sreli smo se u CSKA opet u sezoni 2011/12 i sada sam srećan što ga treniram, prethodna dva puta sam bio pomoćnik. Srećan sam što ga treniram, on je igrač koji je legenda, biću srećan ako nastavi da igra - rekao je Sferopulos.

Nije bilo Tompkinsa i Topića.

- Rade individualno, nalaze se u poslednjoj fazi rehabilitacije i uskoro će, ako sve bude dobro, biti na terenu - zaključio je Sferopulos.

Zvezda će ovu sezonu u Evroligi završiti na 16. mestu. Trenutno je na 11 pobeda i 22 poraza. Poslednju utakmicu u elitnom društvu odigraće u Turskoj protiv Anadolu Efesa 11. aprila.

S druge strane, Olimpijakos je peti i ima 21 pobedu i 12 poraza. Crveno-beli iz Pireja u poslednjem meču ligaškog dela sezone u Evroligi, 12. aprila, dočekaće ekipu Fenerbahčea u svojoj dvorani "Mira i prijateljska" u prestonici Grčke. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading