NEĆEMO STATI, IDEMO KA SRCU RUSIJE: Ukrajinci poslali jezivu poruku Putinu

Autor:

Svet

21.01.2024

09:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije Vladimir Putin spreman je za svaki vid provokacije, pa čak i ovakvog tipa

NEĆEMO STATI, IDEMO KA SRCU RUSIJE: Ukrajinci poslali jezivu poruku Putinu

Foto: Shutterstock, AP

Ukrajina ne planira da zaustavi napade u dubini teritorije Rusije, uprkos zabrinutosti zapadnih partnera Ukrajine o mogućem odgovoru Rusije.

To je izjavio načelnik Glavne obaveštajne uprave ukrajinskog Ministarstva odbrane Kiril Budanov.

On je u intervjuu za Fajnenšel tajms rekao da tako smela taktika ukrajinskih napada dronovima izaziva zabrinutost kod nekih partnera Ukrajine, koji upozoravaju da bi to moglo da izazove oštriji odgovor ruskog predsednika Vladimira Putina, možda čak i uz upotrebu nuklearnog oružja.

Budanov kaže da će Ukrajina nastaviti da radi u dubini Rusije kako bi "sabotirala Putinovu ratnu mašineriju", prenosi agencija Unian.

"Ne predviđamo suštinske promene u bliskoj budućnosti. Sve što smo radili, radićemo i ubuduće", rekao je Budanov i ocenio da će ova godina biti teška za Ukrajinu.

S druge strane, deficit vojnika se oseća u redovima Oružanih snaga Ukrajine, zbog čega Kijev mora da preda neke delove fronta, javlja televizija Velt.

"Rusi znaju da Ukrajinci trenutno imaju problema sa municijom. Kijev takođe nema toliko vojnika koliko misli da ima", rekao je novinar Kristof Vaner.

On je napomenuo da zbog toga ukrajinske oružane snage moraju da se povuku sa manjih delova fronta kako bi prebacile svoje trupe na „slabija mesta“.

Ruska protivvazdušna odbrana uništila je ukrajinski dron iznad Smolenske oblasti u Rusiji, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

"Oko 23.50 po moskovskom vremenu 20. januara, pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad dronom na objekte na ruskoj teritoriji je osujećen. Snage protivvazdušne odbrane uništile su ukrajinsku bespilotnu letelicu iznad Smolenske oblasti", navodi se u saopštenju Ministarstva, preneo je TASS.

Smolenska oblast se nalazi na krajnjem zapadu evropskog dela Rusije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading