KAKVO CRNO PRIMIRJE: Ukrajinci odbijaju bilo kakve dogovore s Rusima, a evo šta su PORUČILI PUTINU!

Autor:

Svet

15.01.2024

08:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

KIjev je i dalje ubeđen da je na pravom putu u ratu

KAKVO CRNO PRIMIRJE: Ukrajinci odbijaju bilo kakve dogovore s Rusima, a evo šta su PORUČILI PUTINU!

Foto: Profimedia, Tanjug/AP

Šef Kancelarije predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog govorio je o mogućnostima mirovnih pregovora sa Rusijom dodavši kako Ukrajina nikada neće pristati na zamrzavanje sukoba.

Andrij Jermak istakao je da Zelenski i njegov tim nikada neće prihvatiti bilo kakvu varijantu primirja s Rusijom jer se zna da je jedini cilj ovog rata da ova zemlja pobedi.

"Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski, njegov tim i ja nikada se nismo saglasili i nikada nismo prihvatili nikakav zamrznuti konflikt. To nije prihvatljivo za ukrajinsko društvo, a naravno ni za predsednika i njegov tim", rekao je Jermak na konferenciji za novinare nakon sastanka savetnika za nacionalnu bezbednost o ukrajinskoj "formuli mira" u švajcarskom gradu Davosu.

On je naglasio da Kijev veruje da će, pre ili kasnije, njegovi saveznici i SAD i Evropa izdvojiti sredstva za dalju podršku Ukrajini.

Jermak je rekao da postoje neslaganja u vezi sa načinima da se postigne rešenje sukoba.

"Naravno, imamo različita razmišljanja kako je to moguće učiniti. Neko misli da je potrebno da se odmah sedne za sto i pregovara sa Rusijom, a mi vrlo otvoreno objašnjavamo zašto je to sada neprihvatljivo", rekao je on.

Jermak je naglasio da Kijev žali što Kina ne učestvuje u pregovorima o "formuli mira", jer je veoma uticajna sila, a Ukrajina će nastaviti da poziva Peking na ove pregovore.

Ukrajinski ministar odbrane Rustem Umerov imao je i direktnu poruku za ruskog predsednika Vladimira Putina. 

"Strateški cilj Ukrajine u sukobu ostao je nepromenjen - povratak na granice iz 1991. godine", poručio je Umerov što se svakako neće svideti lideru Rusije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading