KINŽALI BEZ MILOSTI: Rusi hipersoničnim raketama zatrpali Ukrajince, građani ne smeju da izađu iz skloništa

Autor:

Svet

08.01.2024

13:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Početak 2024. godine sa obe zaraćene strane nije mogao da bude brutalniji

KINŽALI BEZ MILOSTI: Rusi hipersoničnim raketama zatrpali Ukrajince, građani ne smeju da izađu iz skloništa

Foto: Tanjug/AP

Rusija je saopštila da je izvela masovne udare na vojne i industrijske objekte u Ukrajini, u kojima su korišćeni hipersonični raketni sistemi Kinžal.

"Jutros je izvršen grupni udar visoko preciznim oružjem velikog dometa morskog i vazdušnog baziranja, uključujući hipersonični raketni sistem Kinžal, na objekte vojno-industrijskog kompleksa Ukrajine, navedeno je u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane, prenosi agencija RIA Novosti.

Dodaje se da su ruske raketne snage, artiljerija i jurišni dronovi napali ljudstvo i opremu Oružanih snaga Ukrajine u 108 regiona i iz 113 artiljerijskih jedinica na vatrenim položajima, kao i komandno mesto 101. brigade ukrajinske teritorijalne odbrane.

Ukrajina je prethodno saopštila da je Rusija jutros pokrenula veliki raketni udar na nekoliko ukrajinskih regiona, u kojem je poginulo više ljudi.

Paralelno s napadima na Ukrajinu, predsednik Rusije Vladimir Putin vodi računa i o predstojećim predsedničkim izborima u zemlji.

Centralni izborni štab Putina, koji se kandidovao i za izbore u martu, dobio je potpise podrške iz još 13 regiona, a prikupljeno je ukupno 1,3 miliona potpisa.

U Rusiji će od 15. do 17. marta biti održani predsednički izbori, prvi od kada je Rusija počela rat protiv Ukrajine u februaru 2022. godine.

Aktuelni ruski predsednik Vladimir Putin se kandidovao za peti mandat na predstojećim izborima kao samostalni kandidat.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading