HTEO SAM DA LAVROVU RAZLUPAM FACU! Ukrajinski ministar PREŠAO SVE GRANICE i otvoreno poručio ruskom kolegi i ovo

Autor:

Svet

16.01.2024

11:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba iznenadio je javnost iskrenošću tokom jednog intervjua

HTEO SAM DA LAVROVU RAZLUPAM FACU! Ukrajinski ministar PREŠAO SVE GRANICE i otvoreno poručio ruskom kolegi i ovo

Foto: Tanjug/AP

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba otkrio je da mu nije bilo lako da poslednje dve godine uopšte gleda a kamoli i priča sa ruskim kolegom Sergejem Lavrovim.

Kuleba je priznao da je bilo trenutaka kada je imao potrebu da se fizički obračuna sa njim!

Ukrajinski ministar dao je intervju popularnom video blogeru iz te zemlje, kada je priznao da su "najteži razgovori oni u kojima jednostavno čovek ima želju da svog sagovornika udari u lice ili nos, ali zna da to ne može da uradi".

"I mogu reći da se to dogodilo dva ili tri puta. Jednom prilikom je bilo sa Lavrovom u Antaliji u proleće 2022. godine," dodao je Kuleba.

Ukrajinski i ruski pregovarači sastali su se u nekoliko rundi razgovora u prvim nedeljama nakon invazije u februaru 2022. godine, prvo blizu granice Ukrajine sa Belorusijom, a kasnije u Turskoj.

Kuleba je tada rekao da su razgovori u Turskoj bili teški i da su se bavili prekidom vatre i uređenjem humanitarnih koridora.

U tim razgovorima nije postignut nikakav dogovor i od tada nije bilo pregovora.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski odbacuje razgovore sa Moskvom dok se ruske trupe ne povuku sa nešto manje od 20 odsto Ukrajine koje sada drže.

Lider Kremlja Vladimir Putin rekao je da je Rusija spremna za razgovore, ali je obećala da će nastaviti ono što Moskva naziva svojom "specijalnom vojnom operacijom".

U Moskvi, portparol ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da su Kulebine najnovije izjave podvukle nesposobnost rukovodstva Ukrajine.

"I to je problem: Neobrazovani, agresivni ljudi su regrutovani pod maskom da služe kao ministri da upropaste Ukrajinu za američki novac", rekla je Zaharova dnevniku Izvestija, prenosi B92.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading