ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA: Uhapšena i optužena trojica muškaraca, odavali tajne obaveštajcima OVE ZEMLJE

Autor:

Svet

13.05.2024

12:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od ukupno 11 privedenih, sedam muškaraca i žena nisu ni za šta optuženi i pušteni su

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA: Uhapšena i optužena trojica muškaraca, odavali tajne obaveštajcima OVE ZEMLJE

Foto: Shutterstock

Londonska policija saopštila je danas da su tri muškarca, Či Leung Vaj (38), Metju Triket (37) i Čung Biu Juen (63) optuženi za pomaganje obaveštajnoj službi Hong Konga, prema Zakonu o nacionalnoj bezbednosti.

Oni su takođe optuženi za strano mešanje, a policija je saopštila i da je 1. maja u Jorkširu privedeno osam muškaraca i jedna žena, a zatim i dva muškarca u odvojenim privođenjima u Londonu i Jorkširu, prenosi Gardijan.

Od ukupno 11 privedenih, sedam muškaraca i žena nisu ni za šta optuženi i pušteni su.

Komandir antiterorističke jedinice policije Dominik Marfi je istakao da su ovi prestupi "zabrinjavajući", ali da ne postoji "bilo kakva šira pretnja" za javnost.

Ova godina generalno za sada protiče u znaku vesti koje se tiču špijuna i špijunaža.

I svuda je tako.

Poljska Služba državne zaštite (SOP) zajedno sa Agencijom za unutrašnju bezbednost otkrila je tako uređaje koji bi mogli da se koriste za prisluškivanje u prostoriji u kojoj bi danas trebalo da bude održana sednica Vlade.

"Služba državne zaštite zajedno sa Agencijom za unutrašnju bezbednost otkrila je i demontirala sumnjive uređaje u prostoriji u Katovicama, gde će danas biti održana sednica vlade. Ovi uređaji mogu se koristiti za prisluškivanje", naveo je Jacek Dobržinski, portparol koordinatora za specijalne službe na platformi Iks.

On je naveo da je SOP pokrenuo istragu o ovom slučaju, prenosi Poljski radio.

Agencija za unutrašnju bezbednost (ABV), poljska kontraobaveštajna služba, pokrenula je istragu kako bi utvrdila nivo poverljivih informacija kojima je pristupio sudija Regionalnog upravnog suda u Varšavi Tomaš Šmit, koji je u ponedeljak zatražio azil u Belorusiji.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading