"PREDSEDNIK VUČIĆ ODBRANIO UGLED I ČAST SRPSKOG NARODA"! Irena Vujović o usvajanju sramne rezolucije u UN!

Autor:

Vesti

23.05.2024

21:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glasanje je pokazalo još jednu važnu stvar - sponzori i kosponzori morali su dobro da se pomuče jer su protiv sebe imali državnika koji im je prozreo namere i sa istim ih suočio pred celim svetom, istakla je Vujović.

"PREDSEDNIK VUČIĆ ODBRANIO UGLED I ČAST SRPSKOG NARODA"! Irena Vujović o usvajanju sramne rezolucije u UN!

Foto: SNS/printscreen

Politika

Ministarka Irena Vujović danas je pohvalila predsednika Aleksandra Vučića kako se držao i šta je uradio za Srbiju na Generalnoj skupštini UN, gde je usvojena Rezolucija o Srebrenici.

- Veći deo sveta je ipak na strani pravde i istine, a ne sile - pokazalo je glasanje u Generalnoj skupštini UN. 

- Međutim, glasanje je pokazalo još jednu važnu stvar - sponzori i kosponzori morali su dobro da se pomuče jer su protiv sebe imali državnika koji im je prozreo namere i sa istim ih suočio pred celim svetom. Nisu očekivali da će im predsednik jedne male zemlje u lice sasuti ono što svi znaju, ali ne smeju da kažu. 

- Znamo mi, a sigurna sam da znaju i oni koji su vršili pritiske i ucenjivali države da glasaju za, šta je istina. Ucenjeni i uplašeni morali su da podignu ruku, a pognu glavu. 

- Želim da zahvalim onom drugom, većem delu sveta koji nije podržao rezoluciju, onom delu sveta koji nije podlegao ucenama, onom delu sveta koji nije žmurio pred istinom.

- Državni tim Srbije sa predsednikom Aleksandrom Vučićem na čelu pokazao je svetu primer državničke hrabrosti, otpora, odlučnosti i borbe za interese zemlje, uprkos tome što je snažna sila bila nasuprot nas. Ceo svet imao je priliku da čuje glas slobodarske zemlje koja se bori za budućnost svog naroda. 

- Građani Srbije treba da budu ponosni, a verujem da će tek u godinama pred nama shvatiti koliko je važna ova borba bila i koliko se u teškim trenucima odvijala. 

- Ući će jednog dana u udžbenike i činjenica kako su najmoćniji u instituciji UN uspeli da zaobiđu Savet bezbednosti, da zaobiđu konsenzus i pukim preglasavanjem, uz veliki deo zemalja pod pritiskom, usvoje rezoluciju koja će, bez sumnje, izazvati nove tenzije u regionu. 

- Još jednom hvala svim državama slobodarskog duha u svetu.

- Predsednik Aleksandar Vučić odbranio je ugled i čast srpskog naroda.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (19)

Loading
Ana

23.05.2024 21:59

Hvala svim onima koji nisu podržali rezoluciju.

Marko

23.05.2024 22:06

Vučić je danas pokazao kako treba da se ponaša jedan predsednik države i da argumentovano brani interese svoje države. To što je ta rezolucija usvojena iako je u suštini za nju glasalo manje od potrebnog broja članica UN, je dokaz da je Srbija svima trn u oku i da se zapad svim silama trudi da nam saseče krila.

Tanja

23.05.2024 22:08

Upornost Predsednika Vučića u odbrani interesa Srbije na međunarodnom planu odražava njegovu posvećenost nacionalnim pitanjima i vrednostima.

Ana

23.05.2024 22:10

Predsednik se u svakom smislu bori za nasu drzavu