NETANJAHU NE HAJE NI ZA TAOCE: Tanka je linija između pobede i katastrofe, nastavljamo operaciju do UNIŠTENJA Hamasa

Autor: Tanjug

Svet

16.12.2023

22:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je napomenuo da će Izrael nastaviti napore da vrati sve zarobljenike.

NETANJAHU NE HAJE NI ZA TAOCE: Tanka je linija između pobede i katastrofe, nastavljamo operaciju do UNIŠTENJA Hamasa

Foto: Tanjug/AP

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je da je tragična smrt trojice talaca, koje su greškom ubili pripadnici Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) u petak, slomila srce nacije i poručio da će se kopnena operacija IDF nastaviti sve dok Hamas ne bude uništen.

- Borimo se za svoj opstanak i moramo nastaviti do pobede, uprkos međunarodnom pritisku i gubicima koje Izrael trpi - istakao je Netanjahu na konferenciji za novinare.

On je rekao da žali zbog "tragične smrti trojice talaca - Jotama Haima (28), Samera Talalke (22) i Alona Šamriza (26), koje su greškom ubili vojnici IDF-a u petak ujutro, prenosi Tajms of Izrael.

- Dodirnuli su spas, a onda se dogodila katastrofa. Pitao sam se, a nesumnjivo su se i svi Izraelci pitali: "Šta bi bilo da..." i "Da je samo nešto bilo drugačije...". Bili smo tako blizu da ih zagrlimo. Ali ne možemo da vratimo sat unazad - rekao je Netanjahu, napominjući da svi ratnici znaju da je "tanka linija između pobede i katastrofe".

- Naučićemo lekcije - poručio je on, napominjući da će Izrael nastaviti “vojne i diplomatske napore” da vrati sve taoce.

Podsetimo, načelnik Generalštaba Izraela Herci Halevi preuzeo je ranije danas odgovornost za ubistvo tri taoca u Pojasu Gaze. Izraelski vojnici su u petak ubili taoce koji su mahali improvizovanom belom zastavom i nisu bili naoružani.

Halevi je izjavio da je zabranjeno pucati na one koji podignu belu zastavu i traže da se predaju, te da je postupak izraelskih vojnika kršenje pravila službe. Ipak, dodao je da je pucano tokom borbe i pod stresnim okolnostima, prenose izraelski mediji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading