SKANDAL U IZRAELU: Načelnik Generalštaba preuzeo odgovornost za ubistvo talaca!

Autor:

Svet

16.12.2023

22:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Načelnik Generalštaba preuzeo odgovornost za ubistvo taoca

SKANDAL U IZRAELU: Načelnik Generalštaba preuzeo odgovornost za ubistvo talaca!

Foto: Tanjug / Courtesy of the Shamriz, Al-Talalka and Haim families via AP

Ubijeni taoci

Načelnik Generalštaba Izraela Herci Halevi preuzeo je odgovornost za ubistvo tri taoca u Pojasu Gaze. Izraelski vojnici su u petak ubili taoca koji su mahali improvizovanom belom zastavom i nisu bili naoružani.

Halevi je izjavio da je zabranjeno pucati na one koji podignu belu zastavu i traže da se predaju, te da je postupak izraelskih vojnika kršenje pravila službe. Ipak, dodao je da je pucano tokom borbe i pod stresnim okolnostima, prenose izraelski mediji.



Apel porodica talaca


Porodice talaca zatočenih u Pojasu Gaze su apelovale na Vladu Izraela da okonča borbe i pregovora o njihovom oslobađanju, više od dva meseca posle početka rata sa Hamasom.

Na skupu porodica talaca u Tel Avivu, Noam Peri, ćerka Izraelca zatočenog u Gazi, izjavila je: „Mi samo izvlačimo mrtva tela. Tražimo od vas da zaustavite borbu i započnete pregovore.“


Zahtevi porodica


Nakon što su izraelski vojnici greškom ubili tri taoca na severu Pojasa Gaze, porodice zahtevaju od Vlade Izraela da inicira novi sporazum za oslobađanje njihovih članova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading