BEBA PRONAĐENA U KANTI ZA SMEĆE: Novorođenče bilo krvavo sa povredama glave, oglasio se direktor bolnice (VIDEO)

Autor:

Svet

14.05.2024

11:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reč je o muškom novorođenčetu koje je rođeno u 38. nedelji trudnoće.

BEBA PRONAĐENA U KANTI ZA SMEĆE: Novorođenče bilo krvavo sa povredama glave, oglasio se direktor bolnice (VIDEO)

Foto: Facebook/ZFM - Zarazno dobar radio/Printscreen

U Zaprešiću pored Zagreba je u ponedeljak uveče nađena beba koja je umotana u ćebe bačena u kantu za smeće. Prema prvim informacijama s mesta događaja, beba je bila krvava i imala je povrede glave.

Reč je o muškom novorođenčetu koje je rođeno u 38. nedelji trudnoće. Bilo je smrznuto, no lekarii su ga zbrinuli i je sada dobro i nalazi se van životne opasnosti

Na mestu na kom je nađena beba bilo je i 15-godišnje dete koje je od prolaznika tražilo pomoć. Ne zna se ima li kakve veze s bebom ili se radi o slučajnom prolazniku.

Iako se prvo pisalo kako je pronađena beba u kontejneru za smeće, sada je otkriveno kako je reč zapravo o kanti za smeće. 

- Beba je dobro. Reč je o muškom zdravom novorođenčetu za koje je procenjeno da je iz uredno donesene trudnoće. Ima sve stabilne funkcije. Bez vidljivih je spoljnih povreda. Urednog je stanja. Ovog trena je van životne opasnosti. Beba je bila hipotermična kad je dovezena noćas kod nas. Sad je dete ugrejano i toplo, ružičaste je boje kože tako da je sad dobro - rekao je direktor KB Sv. Duh, dr Igor Alfirević.

Zasad se ne zna ko je majka.

- Utvrđujemo sve okolnosti - kažu iz Policijske uprave u Zagrebu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading