OVO NIKAKO NE JEDITE, MOŽE BITI S FATALNIM ISHODOM! Muškarac primljen u bolnicu sa plikovima, otečenošću i truljenjem kože na desnoj ruci!

Autor:

Svet

08.06.2024

01:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Testovima je utvrđeno da je muškarac bio zaražen retkom bakterijskom infekcijom

OVO NIKAKO NE JEDITE, MOŽE BITI S FATALNIM ISHODOM! Muškarac primljen u bolnicu sa plikovima, otečenošću i truljenjem kože na desnoj ruci!

Foto: Shutterstock

Muškarac iz Teksasa hospitalizovan je zbog antraksa nakon što je pojeo meso jagnjeta koje je uginulo.

On je izjavio da je životinja bila zdrava na njegovom ranču, ali je iznenada uginula, što ga je navelo da pripremi meso i jede ga sa još dve osobe.

Nažalost, nedelju dana kasnije, on je primljen u bolnicu sa plikovima, otečenošću i truljenjem kože na desnoj ruci.

Retka bakterijska infekcija i smrtnost od 20 do 80 odsto

Testovima je utvrđeno da je muškarac bio zaražen retkom bakterijskom infekcijom koja može da ima smrtnost od 20 do 80 odsto, zavisno od tipa antraksa.

Interesantno je da druge dve osobe koje su jele meso nisu pokazale simptome bolesti, verovatno zato što je toplota pri kuvanju mesa ubila bakterije.

Sumnja lekara o načinu prenosa bakterija

Lekari koji su lečili obolelog sumnjaju da su bakterije dospele na njegovu kožu kada je dirao iznutrice zaražene životinje.

Ovo dodatno naglašava rizik od konzumiranja mesa zaraženih životinja.

Upozorenje Američkih Centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC)

Američki Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) ističu da je ovo "poučna priča koja upozorava ljude da ne jedu mrtve životinje".

Oni su takođe naveli da "prerađivanje životinja koje iznenada uginu iz nepoznatih razloga treba izbegavati, bez obzira na sezonu".

Brz oporavak uz upotrebu antibiotika

Lekari su lečili pacijenta antibioticima ciprofloksacinom, koji se koristi za lečenje različitih bolesti, uključujući antraks.

Oporavak pacijenta se dogodio za nedelju dana, nakon čega je otpušten kući.

Ovaj slučaj je jasno upozorenje o rizicima konzumiranja mesa zaraženih životinja, kao i važnost poštovanja uputstava zdravstvenih organizacija kako bismo sačuvali svoje zdravlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading