PUTIN NE SKIDA OSMEH S LICA: Uticajni američki list napisao za rat u Ukrajini ono što niko na Zapadu neće NAGLAS DA KAŽE!

Autor:

Svet

17.11.2023

14:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Autori teksta objektivno su sagledali stvari na frontu i oko njega i saopštili su narodu ono što nikako ne želi da pročita

PUTIN NE SKIDA OSMEH S LICA: Uticajni američki list napisao za rat u Ukrajini ono što niko na Zapadu neće NAGLAS DA KAŽE!

Foto: Tanjug/AP, printscreen/youtube.com/The Sun

Vladimir Putin

Američki list Vol Strit Džurnal osvrnuo se u velikoj analizi na rat u Ukrajini koji će da u februaru 2024. godine pod uslovom da ne bude iz nekog razloga prekinut, doći do druge godine trajanja.

Autori teksta Judžin i Endrju Vajs postavili su pitanje u kojem su dali i odgovor:

Da li je moguće poraziti Rusiju u Ukrajini?

- Dugoočekivana ukrajinska kontraofanziva nije postigla prodor koji bi Kijevu dao jake argumente za pregovore. Nemir na Bliskom istoku dominira naslovnim stranama, a dvostranačka podrška Ukrajini u SAD-u narušena je polarizacijom i disfunkcijom u Kongresu. Na prvoj liniji fronta nema naznaka da Rusija gubi ono što je postalo rat iscrpljivanja. Ruska ekonomija je pogođena, ali nije u rasulu. Putinova vlast je, paradoksalno, ojačana nakon neuspele pobune Jevgenija Prigožina u junu. Narodna podrška ratu je i dalje čvrsta, a podrška elite Putinu nije prestala - ističe se u tekstu.

Uz opasku da Putin posle ovakvog teksta koji prenosi činjenično stanje može samo da likuje s osmehom na licu, autori naglašavaju da je mudrost predsednika Rusije da ulaže u odnose sa dve sile – Kinom i Indijom, dala rezultate.

- Kina i Indija pružile su važnu podršku ruskoj ekonomiji povećanjem uvoza. Umesto da se brine o izgubljenom tržištu na zapadu Evrope, Putin je odlučio da je kratkoročno korisnije jednostavno postati 'mlađi' partner Kine u ekonomskom području. Roba iz Kine čini skoro 50 posto uvoza - navodi se.

Putin ne oseća nikakav pritisak da okonča rat niti brine o njegovoj sposobnosti da ga održava manje-više na neodređeno vreme.

- Kako se zima približava, ruska vojska je pokrenula sopstvenu ograničenu kopnenu ofanzivu i sigurno će proširiti raketne i bespilotne napade na ukrajinske gradove, elektrane, industrijska mesta i drugu kritičnu infrastrukturu. U najmanju ruku, Putin očekuje da će američka i evropska podrška Ukrajini nestati, da će se Ukrajinci umoriti od beskrajnog terora i razaranja koji im se nanosi, i da će mu kombinacija to dvoje omogućiti da diktira uslove za dogovor o okončanju rata. Iz njegove perspektive, idealna osoba za sklapanje takvog dogovora je Donald Tramp, ako se vrati u Belu kuću u januaru 2025. godine - analiziraju u američkom listu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading