ČLANICA OZLOGLAŠENOG SASTAVA PUSSY RIOT NA MEĐUNARODNOJ POTERNICI: Evo šta se dogodilo s njom

Autor:

Svet

07.11.2023

13:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ustanovljeno je da je Stajnova prekršila novi zakon u Rusiji

ČLANICA OZLOGLAŠENOG SASTAVA PUSSY RIOT NA MEĐUNARODNOJ POTERNICI: Evo šta se dogodilo s njom

Foto: facebook/pussy riot

Članica kontroverzne grupe Pussy Riot Ljusja Stajn od danas je na međunarodnoj poternici zbog toga što je “svesno širila lažne informacije o ruskim oružanim snagama”, javila je novinska agencija TASS.

Sud u Moskvi objavio je takođe da je Stajn na međunarodnoj poternici. Nakon što je predsednik Rusije Vladimir Putin naredio ulazak snaga u Ukrajinu u februaru 2022. godine, Rusija je donela niz zakona koji nameću stroge kazne svima za koje se smatra da su diskreditovali oružane snage ili širili lažne vesti o njima.

TASS je citirao izvor iz moskovskog suda Basmani koji je rekao da će Stajn biti uhapšena čim uđe u Rusiju. Nije navedeno za širenje kojih konkretnih informacija o oružanim snagama je tereti.

Feministička grupa Pussy Riot postala je poznata tako što je upala u moskovsku katedralu Isusa Hrista Spasitelja u februaru 2012. godine uzvikujući pesmu-molitvu protiv Vladimira Putina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading