KORAČAJU BRŽE KA HARKOVU NEGO ŠTO SE OČEKIVALO: Rusi kao furija, zauzeli pet ukrajinskih naselja blizu milionskog grada

Autor:

Svet

11.05.2024

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stanovnici ukrajinskog pograničnog grada Vovčanska u Harkovskoj oblasti na istoku zemlje evakuisani su iz svojih domova zbog ruskog napada tenkovima

KORAČAJU BRŽE KA HARKOVU NEGO ŠTO SE OČEKIVALO: Rusi kao furija, zauzeli pet ukrajinskih naselja blizu milionskog grada

Foto: Tanjug/AP, Shutterstock

rat

Ruska vojska preuzela je kontrolu nad naseljima Borisovka, Ogurcovo, Pletenjovka, Pilja i Strelečja u Harkovskoj oblasti, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

"Jedinice vojske iz grupe 'Sever' su oslobodile naseljena mesta Borisovka, Ogurcovo, Pletenjovka, Pilja i Strelečja u Harkovskoj oblasti kao rezultat akcija", navedeno je u ministarstvu, prenela je RIA Novosti.

Pored toga, dodaje se da je ruska jedinica porazila četiri ukrajinske brigade. "Gubici protivnika za jedan dan iznose do 170 vojnika, tri borbena oklopna vozila i još četiri vozila", naglasili su u ruskom Ministarstvu odbrane.

Takođe, vojska je uništila i nekoliko komada ukrajinskog teškog naoružanja, ističe Moskva.

Stanovnici ukrajinskog pograničnog grada Vovčanska u Harkovskoj oblasti na istoku zemlje evakuisani su iz svojih domova zbog ruskog napada tenkovima.

Desetine stanovnika Vovčanska i okolnih sela evakuisani su tokom pauza u borbama na bezbedne lokacije, preneo je Rojters. 

Za to vreme, u Belgorodskoj i Kurskoj oblasti dve osobe su poginule u napadima ukrajinskih bespilotnih letelica, saopštile su danas lokalne vlasti.

Načelnik Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov izjavio je da je u napadu Oružanih snaga Ukrajine dronom na kamion koji je stajao pored puta jedan muškarac poginuo, a drugi povređen, preneo je Interfaks.

U napadu ukrajinskog drona na Sudžu poginuo je jedan muškarac, izjavio je načelnik Kurske oblasti Roman Starovojt. Belgorodska i Kurska oblast se nalaze na zapadu Rusije, na granici sa Ukrajinom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading