ČUVENA KOMPANIJA BANKROTIRALA POSLE 113 GODINA RADA! Haos u Nemačkoj! I u Srbiji smo kupovali njihove proizvode za decu

Autor:

Svet

11.05.2024

09:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaposleni su upoznati s trenutnom situacijom dok su njihove plate za naredna tri meseca obezbeđene stečajnom povlasticom.

ČUVENA KOMPANIJA BANKROTIRALA POSLE 113 GODINA RADA! Haos u Nemačkoj! I u Srbiji smo kupovali njihove proizvode za decu

Foto: pixabay.com

Kompanija iz Algoja, koja ima oko 170 radnika, podnela je zahtev za postupak restrukturiranja u samoupravi. Topfer, koji veliki deo svoje prodaje ostvaruje u inostranstvu, navodi da su razlozi za podnošenje zahteva za nesolventnost značajno povećanja troškova i pad prodaje.

Lokalni mediji navode da su na poslovanje uticali spoljni faktori poput posledica pandemije koronavirusa i rata u Ukrajini. Tržište u Kini se srušilo kao posledica pandemije korone i od tada se jedva oporavilo. Uz to su povećani troškovi energije i zaposlenih što dodatno opterećuje kompaniju.

- Struktura troškova u budućnosti mora da se prilagodi nivou prodaje - pišu nemački mediji.

Društvo samostalno planira stečajni postupak.

- Naše poslovanje se nastavlja. Već smo imali početne razgovore s našim kupcima i poslovnim partnerima koji podržavaju nastavak poslovanja. Razvićemo koncept restrukturiranja u nadolazećim mesecima kako bismo našu kompaniju učinili sposobnom za budućnost - rekla je generalna direktorka kompanije Susana Gabler za nemačke medije.

Zaposleni su upoznati s trenutnom situacijom dok su njihove plate za naredna tri meseca obezbeđene stečajnom povlasticom.

Topfer planira preusmeravanje kao deo rešenja za investitore i stoga će uskoro započeti potragu za finansijski jakim partnerom.

Topfer GmbH ima dugu tradiciju. Osnovan je 1911. godine i prvi je proizvođač mlečne hrane za bebe u Nemačkoj. Kompanija od osamdesetih proizvodi i organsku hranu za dojenčad i prirodnu kozmetiku za bebe i majke.

Proizvodi nemačke kompanije prisutni su u mnogim evropskim državama i mogu se kupiti i u Srbiji.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading