PUTIN ZAPREPASTIO SVET! Pozvao Džo Bajdena na ČAJ I PALAČINKE!

Autor:

Svet

18.10.2023

20:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne razumem zašto su SAD isporučile rakete dugog dometa Ukrajini, ako istovremeno tvrde da Rusija gubi u ovom konfliktu, rekao je Putin.

PUTIN ZAPREPASTIO SVET! Pozvao Džo Bajdena na ČAJ I PALAČINKE!

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin i Džo Bajden

Predsednik Rusije Vladimir Putin iznenadio je danas svetsku javnost pozivom američkog lidera Džozefa Bajdena, na čaj i palačinke, kada Amerika povuče svoje oružje iz Ukrajine.

Ovaj poziv usledio je na marginama foruma "Pojas i put" i postala glavna tema rasprave u međunarodnim odnosima.

Na konferenciji za medije, Putin je istakao da je isporuka dugog dometa ATACMS  (Advanced Tactical Missile System) Kijevu velika greška Amerike, koja, po njegovom mišljenju, neće značajno promeniti situaciju u Ukrajini.

Dodao je da ne razume zašto su SAD isporučile takvo oružje Ukrajini, budući da tvrdnje o gubicima Rusije u tom sukobu smatra "smešnim."

- Ne razumem zašto su SAD isporučile rakete dugog dometa Ukrajini, ako istovremeno tvrde da Rusija gubi u ovom konfliktu. Neka uzme nazad "atakams" i sve drugo oružje, i dođe kod nas na palačinke i čaj - istakao je Putin na konferenciji za medije.

Podsećamo, Amerika je nedavno isporučila taktičke rakete ATACMS Ukrajini. Te rekete su dometa 165 km. 

SAD su u Ukrajinu prebacile oko 20 projektila ATACMS sa kasetnim bojevim glavama pod uslovom da ih ukrajinska vojska ne koristi za napad na rusku teritoriju, piše Njujork tajms, pozivajući se na visoke izvore .

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading