AMERIČKI NOSAČI AVIONA KOD OBALA IZRAELA NA NIŠANU KIDNŽALA: Putin doneo odluku, počinje stalna patrola nad Crnim morem! Ovo je OZBILJNA pretnja!

Autor:

Svet

18.10.2023

15:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin obratio se medijima nakon sastanka sa kineskim liderom Si Đinpingom na forumu "Pojas i put" u Pekingu.

AMERIČKI NOSAČI AVIONA KOD OBALA IZRAELA NA NIŠANU KIDNŽALA: Putin doneo odluku, počinje stalna patrola nad Crnim morem! Ovo je OZBILJNA pretnja!

Foto: Profimedia, Wikipedia

Ruski lider je takođe kritikovao američke isporuke raketa dugog dometa "ATACMS" Ukrajini, tvrdeći da takve isporuke stvaraju dodatnu pretnju, ali je u isto vreme izrazio uverenje da će Rusija moći da odbije takve napade.

Putin je najavio da će ruski avioni MiG-31 početi stalno da patroliraju vazdušnim prostorom iznad Crnog mora na osnovu njegovih uputstava. Ovi avioni su naoružani kompleksima "kindžal" koji imaju domet od preko 1000 km. Putin je naglasio da ova odluka ima neutralni karakter i odvija se u okviru zone vazdušnog prostora iznad Crnog mora.

Rusija počinje da vrši vojne patrole u ​​delu Crnog mora nad kojim su do sada nesmetano leteli izviđački avioni NATO-a, a Putin je pojasnio da će Rusija vršiti vizuelnu kontrolu oružjem nad onim što se dešava iznad Crnog mora.

Politikolog Sergej Markov objašnjava da su rakete Kinžal iznad Crnog mora signal za američku flotilu kod obala Izraela.

„Sjedinjene Države su sada poslale dva nosača aviona u istočni Mediteran. A Putin je najavio da Rusija sada počinje da patrolira Crnim morem sa Su 35 sa Kindžalima dometa od 1000 km i prilaznom brzinom od 9 maha, što je oko 10.000 km na sat. Odnosno, Kindžal može da pogodi američki nosač aviona i protivraketni odbrambeni sistem neće moći da ga zaštiti, što znači da Rusija može lako da uništi ove američke nosače aviona. Putin je vrlo diplomatski izrazio ovu poruku Sjedinjenim Državama i celom Bliskom istoku. Tako je malo ljudi primetilo“, objašnjava Markov.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading