DRAMA NA SKADARSKOM JEZERU! Mladićima se pokvario motor na čamcu, A ONDA JE POČEO JAK VETAR I TALASI!

Autor:

Svet

11.05.2024

10:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skadarsko jezero može biti i izuzetno rizično ukoliko su loši vremenski uslovi i ukoliko se dobro ne poznaje teren.

DRAMA NA SKADARSKOM JEZERU! Mladićima se pokvario motor na čamcu, A ONDA JE POČEO JAK VETAR I TALASI!

Foto: pixabay.com

Na Skadarskom jezeru odigrala se prava drama, kada se mladićima koji su krenuli u obilazak pokvario čamac nasred vode. Na lice mesta odmah je poslata Služba zaštite Nacionalnog parka Skadarskog jezera.

- Trojica mladića krenula je sa motornim čamcem u obilazak jezera. Međutim, motor na plovilu se pokvario, a oni zbog jakog vetra i velikih talasa nisu uspevali da se vrate do obale. Na svu sreću, brzom akcijom spasilačkih ekipa mladići su izvučeni na sigurno - potrdjeno je za RINU u Nacionalnim parkovima Crne Gore.

Uprkos svoj lepoti, Skadarsko jezero može biti i izuzetno rizično ukoliko su loši vremenski uslovi i ukoliko se dobro ne poznaje teren. Iz Nacionalnih parkova apeluju na sve posetioca da vode računa prilikom posete.

- Pre nego što se zapute na Skadarsko jezero trebalo bi da provere vremensku prognozu i ponesu sa sobom hranu, vodu i rezervnu - topliju odeću - kazali su iz Nacionalnih parkova Crne Gore.

Podsećamo, prošle subote dve žene i jedan muškarac skrenuli su sa pešačke staze broj 2 u Ovčarsko-kablarskoj klisuri, zbog čega su se našli u nepristupačnom terenu i uspešno su spašeni.

Teren na kome su se ruski državljani nalazili je prilično nepristupačan, što dodatno otežava situaciju. Vatrogasci su locirali izgubljene osobe i upustili se u akciju evakuacije kako bi ih bezbedno vratili.

Tri vatrogasca spasioca bila su na terenu i intenzivno su radili na sprovođenju akcije spasavanja. Njihova hrabrost i spremnost da reaguju u ovakvim situacijama su od presudnog značaja za brzu i efikasnu evakuaciju izgubljenih planinara.

Svo troje izgubljenih ruskih državljana su uspešno spuštena u blizini Doma u Ovčar Banji, gde im je pružena neophodna medicinska pomoć i podrška.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading