"IZRAELU JE NAMEŠTENA POBEDA" Eden Golan skočila na kladionicama, Hrvati u STRAHU da će Bejbi Lazanji ukrasti PRVO MESTO!

Autor:

Zabava

11.05.2024

18:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Haos na društvenim mrežama zbog Evrovizije!

"IZRAELU JE NAMEŠTENA POBEDA" Eden Golan skočila na kladionicama, Hrvati u STRAHU da će Bejbi Lazanji ukrasti PRVO MESTO!

Foto: Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

Večerašnje finale Evrovizije 2024 obeleženo je brojnim skandalima i kontroverzama, a posebno je uzburkano učešće Izraela. Predstavnica Izraela, Eden Golan, sa pesmom "Hurricane", postala je centralna figura skandala, saopšteno joj je da ne sme da izlazi iz hotelske sobe, a obezbeđenje je pojačano zbog njenog učešća na takmičenju.

Republika

Foto: Profimedia

Eden Golan

Skandali oko pesme koju izvodi Eden Golan počeli su već kada je pesma objavljena. Naime, prvobitni naziv pesme trebalo je da bude "Oktobarska kiša", ali je ovaj naziv bio zabranjen zbog političkih konotacija. Naziv je aludirao na napad Hamasa koji se dogodio u oktobru, nakon kojeg je izbio rat u Gazi. Ova odluka izazvala je dodatnu pažnju javnosti i fanova takmičenja.

Dodatnu pažnju izazvalo je i naglo povećanje popularnosti Izraela na kladionicama nakon nastupa. Mnogi su izrazili sumnju da je ovo rezultat političkih uticaja, umesto stvarnih muzičkih kvaliteta. Hrvatski predstavnik, Bejbi Lazanji, mesecima je bio ubedljivi favorit na evrovizijskim kladionicama, ali se mnogi plaše da bi mu pobedu mogla "ukrasti" politika.

Republika

Foto: youtube.com/ Eurovision Song Contest, Shutterstock

Baby Lasagna

- Ukoliko ne bude Hrvatska u subotu pobedila, već pobedi Izrael, Evrovizija koja je nekada bila muzika, mir i ljubav, definitivno gubi ogroman deo svoje publike, zemalja učesnica i tone u zaborav... Tako da ako Hrvatska ne spase ovo, niko nece. Sramota je što su tu, a kamoli top 5 ili pobeda - glasio je komentar jednog korisnika Tvitera.

 

 

- Kako se Izraelu namešta pobeda... Izrael nastupa odmah posle Holandije (jednog od glavnih favorita što se tiče televotinga) dok je Hrvatska dobila odlično me sto u running orderu - glasio je sledeći komentar.

 

 

- Hrvatska treba da pobedi ove godine, tako isto smatram da Izrael ako će da skoči sa 18. mesta na 2. zbog politike, da onda više ne treba da pridajem značaja tom takmičenju. Hvala - jedan je u moru sličnih komentara korisnika društvenih mreža.

 

 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Zoran

11.05.2024 18:58

Politika je odavno umesana u svim segmentima zivota.