PRVI SNIMAK SA PROTESTA U MALMEU: Tenzija dostigla vrhunac, čeka se ZVANIČNA ODLUKA o učešću Izraela!

Autor:

Zabava

11.05.2024

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napetost uoči finala Evrovizije u Malmeu dostigla je svoj vrhunac, sa propalestinskim protestima na ulicama i pojačanim merama bezbednosti.

PRVI SNIMAK SA PROTESTA U MALMEU: Tenzija dostigla vrhunac, čeka se ZVANIČNA ODLUKA o učešću Izraela!

Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Uoči finala Evrovizije, grad Malme u Švedskoj bio je poprište haosa na ulicama. Građani su izrazili nezadovoljstvo propalestinskim protestima, pozivajući na diskvalifikaciju Izraela iz takmičenja zbog invazije na pojas Gaze. Tenzije su kulminirale tokom generalne probe pred drugo polufinale, kada je publika zviždala i skandirala "Oslobodite Palestinu!" predstavnici Izraela, Edenu Golan. Kako bi osigurali bezbednost, Šveđani su čak zatražili pomoć danske i norveške policije.

Učešće Izraela na ovogodišnjoj Evroviziji izazvalo je brojne polemike. Nakon neprijatnog pitanja novinara iz Poljske na konferenciji za medije, gde je Edenu Golan skrenuta pažnja da ne mora odgovarati, javnost je bila podeljena. Iako je izjavila da je takmičenje sigurno za sve učesnike, postojala su različita mišljenja o riziku i opasnosti koji Izrael može doneti drugim učesnicima.

Na društvenoj mreži ,,X" pojavili su se čak i prvi snimci sa protesta, koji možete pogledati u nastavku:

 

 


Napetost uoči finala Evrovizije u Malmeu dostigla je svoj vrhunac, sa propalestinskim protestima na ulicama i pojačanim merama bezbednosti. Fotografije sa lica mesta prikazuju veliki broj ljudi na ulicama, uz prisustvo kordona policije koji obezbeđuju skup. Šveđani su čak tražili pojačanje od norveške i danske policije, što svedoči o ozbiljnosti situacije.

Eden Golan, izraelska predstavnica, doživela je neprijatnost tokom generalne probe, kada joj je publika zviždala i skandirala. Zbog bezbednosnih razloga, delegacija Izraela imala je posebno obezbeđenje i u jednom trenutku nisu mogli napuštati hotel. Ovo je dodatno naglasilo ozbiljnost situacije i potrebu za pojačanim merama bezbednosti.

Predstavnica Srbije, Teya Dora, nastupila je u finalu pod rednim brojem 16 sa pesmom "Ramonda". Nakon nastupa u polufinalu, izjavila je da veruje u šanse svih učesnika i izrazila odlučnost da "idemo još jače". Njen optimizam i samouverenost predstavljaju dodatni element uzbuđenja uoči finala Evrovizije.

Na kraju, ovo takmičenje je postalo više od muzičkog događaja. Politika, bezbednost i napetost postali su neizostavni elementi ovogodišnje Evrovizije, što je dodatno pojačalo interesovanje javnosti za ishod finala.

 

 

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading