RUSIJA BELEŽI RAST U SVIM SEGMENTIMA! Putin:Zapad sankcijama pokušao da udari na nas, ali kaznio samog sebe!

Autor:

Vesti

01.11.2023

20:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Putin je naredio da se pažljivo prati dinamika cena društveno značajnih proizvoda.

RUSIJA BELEŽI RAST U SVIM SEGMENTIMA! Putin:Zapad  sankcijama pokušao da udari na nas, ali kaznio samog sebe!

Foto: Tanjug/Ap

Zapad je pokušao da udari na Rusku Federaciju sankcijama, ali je samog sebe kaznio, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin u Moskvi na sastanku o ekonomskim pitanjima.

- Tekuća statistika pokazuje da se ekonomska situacija u celini razvija predvidivo, u skladu sa prognozom. Tokom devet meseci ove godine, ruski BDP je porastao za 2,8 odsto u odnosu na isti period prošle godine, a u avgustu i septembru povećan je za 5,2 odsto. Istovremeno, prerađivačke industrije koje nisu vezane za eksploataciju resursa rastu bržim tempom - naveo je Putin.

Nezaposlenost u Rusiji je stalno niska, oko tri odsto, a plate rastu više nego inflacija, istakao je predsednik Rusije. On se našalio na račun novih EU sankcija.

- Što manje smeća, to bolje, manje su mogućnosti da nam se šalju stenice iz evropskih zemalja - poručio je Putin, komentarišući moguću zabranu EU za isporuku šrafcigera i igala i naveo da će se sankcije EU povećati.

Putin je upozorio da Zapad može da nastavi da sprovodi sabotaže i provokacije protiv Rusije.

On je istakao da je neophodno da se pojačaju svi pozitivni trendovi u industriji, poljoprivredi i sektoru usluga u Ruskoj Federaciji, ali i ukazao vladi i Centralnoj banci da je neophodno koordinisano smanjiti inflaciju. Osim toga, on je naredio da se pažljivo prati dinamika cena društveno značajnih proizvoda.

Prema njegovim rečima, Uredba o deviznoj zaradi je već odigrala pozitivnu ulogu.

(Republika/RT)

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading