IZRAELSKA VOJSKA PREUZELA KONTROLU NAD VOJNIM KOMPEKSOM HAMASA: Borbeni avioni ciljali 450 meta, ubijen komandant Džamal Musa teroristima nanet VELIKI UDARAC

Autor:

Svet

06.11.2023

08:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U poslednjih 24 sata, Izraelske odbrambene snage (IDF) su izvele odlučujući napad na vojni kompleks Hamasa u Pojasu Gaze.

IZRAELSKA VOJSKA PREUZELA KONTROLU NAD VOJNIM KOMPEKSOM HAMASA: Borbeni avioni ciljali 450 meta, ubijen komandant Džamal Musa teroristima nanet VELIKI UDARAC

Foto: Tanjug/AP

Prema zvaničnom saopštenju IDF-a, kopnene trupe su preuzele kontrolu nad vojnim kompleksom Hamasa koji sadrži osmatračnice, oblasti za obuku operativaca i podzemne tunele. Tokom ovog napada, ubijeno je "nekoliko terorista".

Osim toga, IDF-ovi borbeni avioni su ciljali više od 450 meta povezanih sa Hamasom, uključujući teroriste, tunele, vojne komplekse, osmatračnice i lansirne platforme protivtenkovskih raketa.

Jedan od ključnih ciljeva ovog napada bio je Džamal Musa, komandant Hamasove specijalne bezbednosne operative. Musa je bio odgovoran za terorističke aktivnosti u Pojasu Gaze i bio je meta IDF-a zbog svoje umešanosti u napade na vojnike IDF-a još od 1993. godine. IDF je potvrdio Musovu smrt u ovom napadu, što je veliki udarac za Hamas.

Osim toga, IDF je potpuno opkolio grad Gazu i stigao do mora, efikasno deleći Pojas Gaze na sever i jug. Portparol vojske, brigadni general Danijel Hagari, izjavio je da su snage IDF-a sada opkolile grad Gazu sa severa i juga, stvarajući jasan koridor duž kojeg se stanovnici severa enklave i Gaze mogu kretati ka jugu.

Načelnik Generalštaba izraelske vojske, Herci Halevi, potvrdio je da je IDF spreman za ofanzivu na sever, gde se Izrael graniči sa Libanom. Vojska je preduzela opsežne udare u Pojasu Gaze, ciljajući terorističku infrastrukturu kako iznad zemlje, tako i ispod nje. Halevi je istakao da je cilj IDF-a obnova bezbednosne situacije ne samo u Pojasu Gaze, već i duž celih granica Izraela.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading