REPUBLIKA U IZRAELU: Hamas mu oteo suprugu i dve ćerkice, otkrio našem novinaru ŠTA SE SADA DEŠAVA!

Autor:

Svet

02.11.2023

15:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Joni Ašer ostao je preko noći bez supruge i dve ćerkice. Jedino što zna je da su otete i da su kod Hamasovaca. Žive ili mrtve, to ne zna. U razgovoru za Republiku na licu mesta u Izraelu, otkriva kako se oseća sad i šta će dalje

REPUBLIKA U IZRAELU: Hamas mu oteo suprugu i dve ćerkice, otkrio našem novinaru ŠTA SE SADA DEŠAVA!

Foto: Republika.rs

Izraelac Joni Ašer (37) poslao je početkom oktobra svoje ćerkice Raz (4) i Aviv (2) u posetu baki.

Nije ni slutio da će tada svoje devojčice videti možda poslednji put u životu. Pripadnici Hamasa upali su 7. oktobra u kibuc u kojem su se nalazile devojčice i oteli su ih.

Nekoliko dana kasnije, umesto da sa njima sedi kući i recimo gleda televiziju ili se igra, Joni je otkrio da je na TikToku ugledao snimak na kojem su one – okružene Hamasovcima!

- Bile su u poseti svojoj baki za praznike u Nir Ozu - kaže Joni.

Ovaj izraelski kibuc nalazi se samo nekoliko kilometara od Gaze. Bila je to jedna od zajednica koje su najviše stradale u napadu, a veruje se da je Hamas ubio ili oteo svakog četvrtog stanovnika koji je tamo živeo.

Joni Ašer rekao je za Republiku da tog dana nije bio sa svojom porodicom.

- Ostao sam kod kuće zbog posla, 170 kilometara dalje. Prva potvrda da su mi oteli porodicu video sam na TikToku. Od tada samo plačem i molim se - rekao je Ašer.

U snimku od pet sekundi vidi se kako je njegova supruga Doron, još u spavaćici, u jednom vozilu okružena Hamasovim naoružanim pripadnicima. Raz je isto tamo u letnjoj haljini.

 

 

- To je ruka moje Aviv - kaže Joni, pokazujući na pet malenih prstiju koji se pružaju prema svojoj majci.

To je bilo pre više od tri nedelje. Joni od tada nije video a ni čuo za svoju porodicu. Njihova baka Efrat Kac pronađena je mrtva. Njen partner Gadi Mozes takođe je otet.

- Jedini način da se ovo opiše je pakao. To je definicija pakla - kaže Joni.

- Kako da jedem kad ne znam šta moja porodica jede? Kako mogu da spavam kad ne znam da li im hladno ili prevruće? Ako ste ikada gledali svoju decu kako skaču po krevetu, bili ste zabrinuti da će pasti na glavu. Zamislite kako se ja osećam u ovoj situaciji. Sve mi je zastrašujuće.

Joni dodaje da se ovo svakom u Izraelu može dogoditi jer je Hamas ogromna opasnost.

Republika

Foto: instagram/drtonyleachon

Joni Ašer sa porodicom

- Podržavam ovo što radi Vlada Izraela. Svi taoci moraju biti oslobođeni. Ovo može da se sutra desi i u vašoj kući. Ne plašim vas, samo sam realan - kaže Ašer za Republiku.

Dodao je da mu teško padaju i smrti druge nedužne dece po Gazi.

- Deca su deca, nije bitno iz koje su zemlje. Deca moraju ostati van sukoba. Ne mogu da mrze čak ni decu svojih takozvanih neprijatelja. Kako možete mrziti dete? - govori Joni.

Jedino što mu sada preostaje je da se nada da su supruga i ćerkice i dalje žive. A nada umire poslednja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading