KIJEV NE NAMERAVA DA STANE! Preteće poruke dolaze iz Ukrajine: Borbe će se nastaviti na ovaj ili onaj način!

Autor:

Svet

10.09.2023

06:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Budanov je priznao da je napredak bio sporiji nego što su očekivali i da je trenutna situacija "teška."

KIJEV NE NAMERAVA DA STANE! Preteće poruke dolaze iz Ukrajine: Borbe će se nastaviti na ovaj ili onaj način!

Foto: Tanjug/AP

Šef ukrajinske obaveštajne službe, Kiril Budanov, izjavio je danas da će kontraofanziva ukrajinskih snaga protiv ruskih trupa ostati aktivna i nakon dolaska hladnijeg vremena. Uprkos poteškoćama i sporom napretku, Ukrajina će nastaviti svoje borbeno delovanje.

Ukrajina je tokom ovog leta pokrenula kontraofanzivu protiv ruskih snaga, kojom je za tri meseca povratila kontrolu nad više od deset sela na jugu i istoku zemlje.

Budanov je na konferenciji za novinare u Kijevu izjavio: "Borbena dejstva će se nastaviti na ovaj ili onaj način. Po hladnom, mokrom vremenu i blatu teže se boriti. Borbe će se nastaviti. Kontraofanziva će se nastaviti."

Zapadni saveznici su obezbedili znatnu vojnu opremu i obuku za hiljade ukrajinskih boraca kako bi pomogli Kijevu u njihovim naporima da povrate izgubljenu teritoriju. Ključna tačka u operaciji je južni region Zaporožja, gde se fokusira na sela Robotine i Verbova, sa namerom da se ruske trupe razdvoje.

Iako operacija traje, čini se da postizanje cilja još uvek nije blizu. Budanov je priznao da je napredak bio sporiji nego što su očekivali i da je trenutna situacija "teška."

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading