PLANIRAJU DA DIGNU U VAZDUH TURSKI TOK: Rusija saopštila dramatična saznanja do kojih je došla

Autor:

Svet

08.09.2023

18:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokušali su da napadnu ratne brodove koji su patrolirali trasom gasovoda Turski tok i gasovoda Plavi tok - rekao je Lavrov.

PLANIRAJU DA DIGNU U VAZDUH TURSKI TOK: Rusija saopštila dramatična saznanja do kojih je došla

Foto: Tanjug/AP

Rusija ima informacije o planiraju dizanja u vazduh gasovoda Turski i Plavi tok, rekao je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na sastanku sa članovima Bangladeške asocijacije alumnista sovjetskih i ruskih univerziteta.

Ministar spoljnih poslova je objasnio da ruska flota patrolira oblastima Crnog mora gde prolaze gasovodi, prenose RIA Novosti.

- Pokušali su da napadnu ratne brodove koji su patrolirali trasom gasovoda Turski tok i gasovoda Plavi tok. Počeli su da patroliraju ovim delovima Crnog mora jer postoje informacije da i njih pokušavaju da dignu u vazduh, kao što su učinili sa Severnim tokovima - rekao je Lavrov.

Govoreći o situaciji sa zalihama žitarica preko Crnog mora, on je napomenuo da Moskva ne zabranjuje njegov izvoz.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Turski tok

Istovremeno, Rusija neće dozvoliti da brodovi sa žitaricama prolaze kroz humanitarne koridore koje je neprijatelj koristio za lansiranje površinskih i podvodnih vozila za napad na ruska vojna i civilna plovila.

Da postoje pokušaji napada na Turski tok rekao je i Vladimir Putin tokom pregovora sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom i dodao da "ruski brodovi čuvaju te tokove".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading