ERDOGAN ŽELI DA BUDE POSREDNIK U SKLAPANJU MIRA: Turski predsednik jedini koji može da se sastane i sa Putinom i sa Zelenskim

Autor:

Svet

04.09.2023

10:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan će na razgovorima sa ruskim liderom Vladimirom Putinom u Sočiju izjaviti da je spreman da postane posrednik za nagodbu u Ukrajini, piše list Milijet , pozivajući se na izvore.

ERDOGAN ŽELI DA BUDE POSREDNIK U SKLAPANJU MIRA: Turski predsednik jedini koji može da se sastane i sa Putinom i sa Zelenskim

Foto: Tanjug/AP

„Predsednik Erdogan će istaći važnost uspostavljanja trajnog mira i stabilnosti u regionu i izjaviće da je spreman da preuzme ulogu posrednika i pruži svu podršku, uključujući organizovanje direktnih pregovora, kako bi se obezbedio trajni mir između strana. u rat“, piše u publikaciji.

Izdanje takođe napominje da pre sastanka dvojice lidera „postoji nada za povratak Rusije žitnom dogovoru“, prenosi RIA Novosti.

Putin i Erdogan sastaće se danas u Sočiju sredinom dana. Ovo će biti njihov prvi susret licem u lice nakon skoro godinu dana pauze. Predsednici će razgovarati o situaciji oko crnomorskog žitnog sporazuma i drugim pitanjima.

Prema pisanju turskog lista Hurriiet, Ankara pristupa temi nastavka dogovora o žitu sa "opreznom nadom" pre razgovora dvojice lidera.

Prema rečima autora publikacije, Erdogan je danas jedina osoba koja može da se sastane i sa Putinom i sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim kako bi rešila ovaj problem.

nkara je poslednjih nedelja intenzivirala svoje napore da obnovi koridor za žito, kako bi pomogla u ublažavanju globalne krize hrane. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
MrGood

05.09.2023 05:50

A Kineski predsednik ne moze. Ajde ne lupaj.