GDE JE RUSKI GENERAL? Konašenkov nestao bez traga, Putin ĆUTI KAO ZALIVEN, a jedna stvar je jako čudna u priči

Autor:

Svet

08.09.2023

15:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo nije prvi slučaj da jedna od najvažnijih osoba u ruskom državnom vrhu odjednom nestane iz javnosti

GDE JE RUSKI GENERAL? Konašenkov nestao bez traga, Putin ĆUTI KAO ZALIVEN, a jedna stvar je jako čudna u priči

Foto: Tanjug/AP

Portparol ruskog ministarstva odbrane Igor Konašenkov već pet dana ne oglašava se sa svojim uobičajenim dnevnim video-izveštajima.

Javnost u Rusiji ali i šire s pravom se pita šta se dešava sa generalom, budući da je u poslednjih nekoliko meseci bilo ovakvih slučajeva, da odjednom niko ne čuje ili ne vidi neku od visoko pozicioniranih osoba u vladi Rusije.

Rusko ministarstvo odbrane objavljuje dnevno izveštaje o onome što zovu “specijalna vojna operacija u Ukrajini", koje ruskoj javnosti prezentuje 57-godišnji Konašenkov, zbog čega ga mnogi zovu “lice vojne operacije”, piše Newsweek.

Prema “Agentstvo”, istraživačkom sajtu koji je pokrenut 2021, poslednji video-snimak brifinga na kom je Konašenkov objavljen je 1. septembra na Telegram kanalu ruskog ministarstva odrane.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

 

 

Od tada, umesto njegovog video-obraćanja javnosti je prosleđeno samo saopštenje.

Konašenkov se nalazi na čelu odeljenja ministarstva odbrane zaduženog za informisanje i masovne komunikacije još od 2017. godine, a u junu 2022. je unapređen u čin general-poručnika ukazom predsednika Rusije.

Konašenkov je upamćen u javnosti po tome što je baš on javio da je pokojni Jevgenij Prigožin s Vagnerovcima krenuo 24. juna na Moskvu.

Vladimir Putin nije se oglašavao ovim povodom, a da nešto definitivno nije u redu pokazuje i to da je odjednom prestao da detaljno govori o ukrajinskoj kontraofanzivi koja je već ušla u četvrti mesec.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Samosvesna građanka

08.09.2023 15:34

Na iternetu nađite ,,Agenstvo ru.( ruski: ,,Агентство. ru''), čik ako možete, a da nije o prodaji i iznajmljivanju nekretnina i ostalo oglašavanje! Ali za novinara ,,NJuzvika'' taj nepostojeći ruski medij postoji i još je uspeo da nađe i članak iz kog je citirao deo teksta. Verovatno vlasnici urednici i novinari svih zapadnih i prozapadnih medija veruju da niko od čitalaca i(li) gledalaca neće proveriti postojanje medija iz kog lažovski medij citira nepostojeći tekst.