OGLASIO SE KREMLJ O SAHRANI ŠEFA VAGNEROVACA: Od ovoga zavisi da li će ruski lider prisustvovati

Autor:

Svet

28.08.2023

13:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portparol Dmitrij Peskov oglasio se povodom sahrene šefa grupe "Vagner"Jevgenija Prigožina.

OGLASIO SE KREMLJ O SAHRANI ŠEFA VAGNEROVACA: Od ovoga zavisi da li će ruski lider prisustvovati

Foto: Tanjug AP

Nakon potvrde da je šef Vagner grupe Jevgenij Prigožin poginuo 23. avgusta u padu aviona u regionu Tvera, nema informacija o tome kada će i gde će biti sahranjen.

- Kremlj još nema informacije o datumu kao i načinu sahrane šefa Vagnera, Prigožina - rekao je portparol Dmitrij Peskov.

- Nemam još nikakve informacije o sahrani, tako da ne mogu ništa da kažem. Sigurno, kada odluka bude doneta, javnost će biti upoznata sa time. Takve odluke se uvek donose sa članovima porodice, prvenstveno u skladu sa njihovim željama - rekao je Peskov.

Portparol Kremlja je rekao i da je prerano da komentariše da li će Putin prisustvovati sahrani.

- Za sada ne znamo kada, šta, kako, dakle, sada ne može biti odgovora na ovo pitanje - rekao je Peskov, prenosi Telegraf.

Republika

Foto: Tanjug/AP, Telegram/Printscreen

Jevgenij Prigožin

Podsetimo, Jevgenij Prigožin poginuo je u padu aviona u sredu, a u nesreći su poginuli i nekoliko njegovih najbližih saradnika, poput Dmitrija Utkina.

Nakon što je telo Prigožina identifikovano, pojavili su se izveštaji koji ukazuju na mogućnost sabotaže ili namernog atentata kao uzroka pada aviona.

Avion tipa Embraer leteo je iz Moskve za Sankt Peterburg, a avionu se nalazilo sedam putnika i tri člana posade.

Na objavljenim video snimcima videlo se kako letelica naglo gubi visinu, počinje da pada i ruši se, nakon čega se na mestu pada pojavljuje gust dim.

Detalji o uzrocima nesreće i drugim aspektima ovog tragičnog događaja još uvek nisu potpuno razjašnjeni. Nadležni organi sprovode detaljnu istragu kako bi se utvrdilo šta je dovelo do ovog fatalnog ishoda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading