REŠENA MISTERIJA PRIGOŽINOVE SMRTI? Oglasio se istražni komitet Rusije - evo šta je SVE PRONAĐENO

Autor:

Svet

25.08.2023

19:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istražitelji su pronašli crne kutije letelice, predmete i dokumentaciju koji bi mogli biti korisni za utvrđivanje uzroka nesreće.

REŠENA MISTERIJA PRIGOŽINOVE SMRTI? Oglasio se istražni komitet Rusije - evo šta je SVE PRONAĐENO

Foto: Profimedia, Telegram/printscreen

Nakon pada aviona u Tverskoj oblasti pronađeno je 10 tela, a u cilju identifikacije žrtava sprovode se molekularna genetska ispitivanja, saopštila je pres služba Istražnog komiteta Rusije.

Takođe, istražitelji su pronašli crne kutije letelice (tj. uređaje za snimanje podataka tokom leta), predmete i dokumentaciju koji bi mogli biti korisni za utvrđivanje uzroka nesreće.

Forenzička veštačenja će biti naložena kako bi se što preciznije utvrdili detalji ove tragedije. Uviđaj na licu mesta će se nastaviti, a istražitelji će istražiti sve moguće verzije događaja kako bi se saznalo šta se tačno dogodilo.

- Sve moguće verzije onoga što se dogodilo biće proverene tokom istrage - navodi se.

Podsetimo, šef plaćeničke grupe Vagner, Jevgenij Prigožin, preminuo u avionskoj nesreći koja se dogodila u Tverskoj oblasti u Rusiji. Avion u kojem se nalazio srušio se između Moskve i Sankt Peterburga, a nesreća je rezultirala njegovom smrću. Na internetu je objavljen snimak koji prikazuje kako avion prvo vuče oblak dima pre nego što udari u zemlju i zapali se.

Hristo Grozev, istraživački novinar sa značajnim fokusom na ruske teme, unapred je izneo spekulaciju da će u roku od šest meseci ili Prigožin biti mrtav ili će se dogoditi još jedan državni udar.

Medijski kanali povezani sa Vagnerom brzo su sugerisali da je ruska protivvazdušna raketa oborila avion.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading