NIJE ZA ONE SA SLABIM ŽELUCEM! Počelo odnošenje tela sa mesta nesreće u kojoj je POGINUO PRIGOŽIN - Rusija ponovo na nogama (FOTO)

Autor:

Svet

24.08.2023

11:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tvrdi se da je Prigožin ubijen zbog njegove samoinicijativne misije u Africi, medijske agencije objavljuju nove fotografije sa lica mesta nesreće.

NIJE ZA ONE SA SLABIM ŽELUCEM! Počelo odnošenje tela sa mesta nesreće u kojoj je POGINUO PRIGOŽIN - Rusija ponovo na nogama (FOTO)

Foto: Tanjug AP

Rano jutros počelo je odnošenje tela poginulih u padu Prigožinovog aviona. Medijske agencije objavile su nove fotografij sa mesta incidenta.

Kako se vidi na slikama, spcijalne ruske službe počele su da odnose tela poginulih u padu aviona, u kojem je poginuo šef Vagnera Jevgenij Prigožin, kao i njegov prvi zamenik.

Kako su mediji ranije prenosili, u trenutku nesreće očevici su videli jezive prizore pada aviona.

- Otpalo je i krilo, ne znamo još šta i gde. Trojica ljudi, pilota, rastrgana su na komade. Ostali su u repnom delu. Avion je potpuno izgoreo. Ostali su samo prednji deo, stakla i deo okova, a na jednom krilu leži deo motora. Sve ostalo je izgorelo. Jedan od putnika je obezglavljen - navode očevici detalje nesreće.

Za sada nema potvrda da li je avion pao zbog kvara, ili je oboren PVO raketama, kako se sve glasnije spekuliše u medijima.

Američki ISW tvrdi da je Prigožin ubijen zbog njegove samoinicijativne misije u Africi, samo nekoliko meseci nakon što mu je progledano kroz prste zbog pobune u Rusiji.

Prigožin je dugo smatran bliskim saradnikom ruskog predsednika Vladimira Putina, dok nije došao u sukob sa Kremljom.

Podsetimo, među poginulima je i Dmitrij Utkin, suosnivač i zamenik komandanta PMC Vagner. Osim Prigožina, poginulo je još devet osoba. Avion tipa Embraer leteo je iz Moskve za Sankt Peterburg, a avionu se nalazilo sedam putnika i tri člana posade.

Nacionalni centar otpora Ukrajine izjavio je da konvoji Vagnerovih boraca napuštaju Belorusiju i kreću ka Rusiji.Beloruski izvori su potvrdili da su neki od Vagnerovih baznih kampova već demontirani, a konvoji su se formirali za napuštanje zemlje.

Telegram kanali povezani sa Vagnerom zapalili su se čim je potvrđeno da se Jevgenij Prigožin nalazi u malom privatnom avionu koji se srušio u blizini Moskve.

- Otvoreno kažemo da glavni osumnjičeni za Prigožinovu smrt sede u Kremlju. Državnici na čelu sa Putinom pokušali su da ga ubiju. Svi se pitaju šta ćemo ako se potvrdi smrt Prigožina. Reći ću vam samo jedno - spremite se za nas! Organizovaćemo drugi pohod na Moskvu - objavljeno je na kanalu Zelena zona.

Više o tome možete pročitati OVDE.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading