KREMALJSKI TROUGAO MOĆI: Evo zašto je iznenada VASKRSAO general Surovikin - u Putinovom okruženju SKOVAN JE PLAN

Autor:

Svet

06.09.2023

11:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa sajta Ministarstva odbrane Rusije izbrisan je general Sergej Surovikin. Prethodno je na sajtu bio naveden kao glavnokomandujući oružanih snaga, zajedno sa vrhovnim komandantom kopnenih snaga i mornarice.

KREMALJSKI TROUGAO MOĆI:  Evo zašto je iznenada VASKRSAO general Surovikin - u Putinovom okruženju SKOVAN JE PLAN

Foto: Tanjug/AP

Izvor Telegram kanala VČK-OGPU kaže da je Surovikinu bilo dozvoljeno da napusti kućni pritvor 26. avgusta, kada je pitanje sa Prigožinom već bilo konačno zatvoreno. On sam je konačno bezuslovno prihvatio uslove svog daljeg mirnog života. Skoro odmah je sa suprugom odleteo u Soči. Kada je uspeo da se vrati nije jasno.

Jedan od uslova za ukidanje Surovikinovog kućnog pritvora bila je i obaveza da ne sprovodi aktivne javne aktivnosti i da sve kontakte svede na minimum. U suprotnom, zaprećeno mu je kaznenim merama. 

 

Prema izvoru, uspešno rešavanje optužbi protiv Surovikina postalo je moguće zahvaljujući Sergeju Čemezovu i Sergeju Kirijenku. Na inicijativu ovog drugog, fotografija Surovikina i njegove supruge je lansirana na mreži. Prema rezultatima medijskih merenja reakcije stanovništva na „povratak” Surovikina, predsednička administracija će Putinu napraviti prezentaciju, gde će istaći ispravnost odluke o odustajanju od optužbi protiv narodnog miljenika.

 

Kako navodi izvor Čeka-OGPU, na samom početku Prigožinove pobune, dvojica najbližih Surovikinovih potčinjenih napisala su izveštaj u kojem ga inkriminišu kao direktnog suorganizatora „marša pravde“ u redovima oružanih snaga. Naknadno, ova svedočenja nisu mogla biti opovrgnuta, ali je sve rešeno posle kraja pobune Prigožina. Kirijenko i Čemezov su uspeli da ubede Putina da posle Prigožinove smrti nema rizika od „pomilovanja“ Surovikina.

Svoj stav o potrebi pomilovanja Surovikina Kirijenko je pravdao činjenicom da je uoči predsedničkih izbora i pada Putinovog rejtinga važno držati u Putinovom rukavu takvog "kapitalca" kao što je Surovikin. U stvari, nakon značajnog jačanja Šojguove figure, drugi centri moći su prinuđeni da se pozabave merama za obuzdavanje Šojguove moći. Moguća figura za to je Surovikin, koji još uvek ima autoritet među vojskom i civilnim stanovništvom.

 

Surovikin, bivši zamenik komandanta ruskih vojnih operacija u Ukrajini, koji nije viđen u javnosti od neuspelog puča, navodno je fotografisan u Moskvi u ponedeljak. 

 

Medijska kuća Ostorožno Media objavila je fotografiju Surovikina i njegove supruge. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading