PUTIN OBAVESTIO ERDOGANA O POKUŠAJU DIVERZIJE NA GASOVODU TURSKI TOK: U kontaktu smo po tom pitanju!

Autor:

Svet

18.10.2022

10:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije Vladimir Putin informisao je turskog lidera Redžepa Tajipa Erdogana o pokušaju diverzije na gasovodu „Turski tok“, a Ankara i Moskva su u kontaktu oko bezbednosnih pitanja, izjavio je portparol predsednika Turske Ibrahim Kalin.

PUTIN OBAVESTIO ERDOGANA O POKUŠAJU DIVERZIJE NA GASOVODU TURSKI TOK: U kontaktu smo po tom pitanju!

Foto: pixabay.com

- Obavešteni smo o toj situaciji. Prema njihovim rečima, diverzija je izvršena na deonici koja se nalazi na ruskoj strani. Ima uhapšenih. Ruska strana svu odgovornost prebacuje na ukrajinsku. Pojačali su bezbednosne mere. U kontaktu smo po tom pitanju - rekao je Kalin u intervjuu za televiziju „Haber“.

Turska i Rusija su u kontaktu po pitanju gasa i nema nikakvih problema sa isporukama i plaćanjem, dodao je Kalin.

Govoreći o mogućnosti sastanka lidera Rusije i Ukrajine u Turskoj, Kalin je rekao da trenutno ne postoje preduslovi za sastanak Putina i ukrajinskog lidera Vladimira Zelenskog.

Putin je ranije saopštio da je kijevski režim pokušao da izazove eksploziju na jednoj od deonica sistema za transport gasa „Turski tok“. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov saopštio je da su na ruskoj teritoriji uhvaćeni diverzanti koji su pokušali da to izvedu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading