ZELENSKI NAKON SASTANKA SA VUČIĆEM: Dobar razgovor o poštovanju povelje Ujedinjenih nacija i nepovredivosti granica

Autor:

Svet

22.08.2023

10:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navedeno je da su Vučić i Zelenski razgovarali o najvažnijim pitanjima regionalne bezbednosti

ZELENSKI NAKON SASTANKA SA VUČIĆEM: Dobar razgovor o poštovanju povelje Ujedinjenih nacija i nepovredivosti granica

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski saopštio je da je njegov današnji sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Atini bio "otvoren, iskren i plodonosan", kao i da je na sastanku dvojice predsednika konstatovano da je međusobna podrška teritorijalnom integritetu i suverenitetu važan deo partnerstva Ukrajine i Srbije, objavljeno je na sajtu Zelenskog.

- Otvoren, iskren i plodonosan sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Dobar razgovor o poštovanju Povelje UN i nepovredivosti granica. O zajedničkoj budućnosti naših naroda u zajedničkom evropskom domu. Da razvijamo naše odnose, to je u našem zajedničkom interesu - napisao je Zelenski na platformi X (Tviter).

Navedeno je da su Vučić i Zelenski razgovarali o najvažnijim pitanjima regionalne bezbednosti, bilateralnim odnosima i perspektivama njihovog razvoja.

Dodaje se da su predsednici posvetili pažnju i izazovima na putu Ukrajine i Srbije ka članstvu u Evropskoj uniji.

Zelenski je izrazio zahvalnost Vučiču na humanitarnoj pomoći koju Srbija pruža ukrajinskom narodu, kao i na podršci Ukrajinacima koji su u toj zemlji našli utočište od rata koji je pokrenula Rusija, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da je predsednik Ukrajine pozvao srpsku stranu da podrži ukrajinsku formulu mira i učestvuje na trećem samitu Međunarodne krimske platforme 23. avgusta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (22)

Loading
Ena

22.08.2023 10:56

Srbija će uvek poštovati teritorijalni integritet svake države, a isto tako traži i da ostali poštuju teritorijalni integritet Srbije.

jovan

22.08.2023 13:03

Predsednik Vucic kao ozbiljni drzavnik razgovara sa svim svetskim zvanicnicima.

Jela

22.08.2023 15:22

Srbija postuje teritorijalni integritet svake drzave.

Сава

22.08.2023 15:45

Разговор Зеленског и Вучића је отворен и плодоносан и представља међусобну подршку територијалном интегритету и суверенитету и Украјине и Србије.