PREDSEDNIK VUČIĆ SE OBRATIO IZ ATINE: Mislim da Ukrajina neće priznati Kosovo, ne očekujem ni promenu stava Grčke

Autor:

Vesti

22.08.2023

09:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije obratio se naciji iz Atine.

PREDSEDNIK VUČIĆ SE OBRATIO IZ ATINE: Mislim da Ukrajina neće priznati Kosovo, ne očekujem ni promenu stava Grčke

Foto: Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se jutros u Atini sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim. Kako je predsednik Srbije juče izjavio, Zelenski je tražio ovaj sastanak u četiri oka.

Predsednik se obratio medijima nakon sastanka sa ukrajinskim predsednikom.

- Završio sam sastanak sa Zelenskim, predstoje sa Milatovićem i Micotakisom, negde oko podneva. I Ursula i Mišel su ponovili značaj takozvane agende rasta. EU priprema za oktobar program rasta za zemlje zapadnog Balkana. Tu očekujem, osim podstreka za mnoge važne stvari, i dodatni priliv novčanih sredstava za zemlje zapadnog Balkana - rekao je Vučić. 

 

 

Kako kaže, očekuje se da u decembru Moldavija i Ukrajina dobiju datum za početak pregovora.

Sastanak i sa Milatovićem i Micotakisom

Nakon sastanka sa Zelenskim predsednik Vučić će razgovarati i sa grčkim premijerom Kirijakosom Micotakisom i predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem.

On je naglasio da očekujemo 4 milijarde evra investicija.

Osvrnuo se i na skandalozno obraćanje Aljbina Kurtija u Tetovu, u Severnoj Makedoniji, pa rekao da je predsednik S. Makedonije sinoć oštro govorio protiv nastupa Kurtija u Tetovu što je mnoge iznenadilo. Njegov govor bio je jako oštar i sadržajan.

- Sadržajan govor imao je i Andrej Plenković, što mi nije lako da priznam...Imao sam otvoren razgovor i sa Zelenskim koji je pitao šta misle ljudi u Srbiji, i zašto tako misle, a ja sam podsetio i na devedesete i naglasio da Srbija poštuje teritorijalni integritet i da to ostaje tako - rekao je Vučić i dodao da je objasnio situaciju oko KiM, te razgovarao i o budućnosti, izgradnji Ukrajine.

- Bilo nas je 14 za stolom i svi su tražili što snažniji narativ, rečnik ali uspeli smo da zamolimo i izdejstvujemo da se one stvari koje ne odgovaraju našoj politici ne nađu u toj deklaraciji, a o tome ću govoriti sutra-preksutra, kad budemo imao snage, pošto nas večeras očekuju važni sastanci - rekao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (52)

Loading
Ana

22.08.2023 09:32

Odgovornom politikom , Vucic brani srpske interese.

Milutin

22.08.2023 09:35

Važno je da smo uspeli da zaštitimo svoje interese.

Nenad

22.08.2023 09:56

Verujem da je Ukrajina na našoj strani i da neće priznati Kosovo i Grčka mislim da neće promeniti stav.

Tijana

22.08.2023 09:56

Direktni razgovori sa svim akterima na politickoj mapi sveta su najbolji nacin da svi cuju nase stavove. Jako nam je vazno pitanje KIM.