ALEKSANDAR VUČIĆ VEČERAS U ATINI! Na neformalnoj večeri mnogi lideri, među njima i Aljbin Kurti

Autor:

Vesti

21.08.2023

08:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na sastanku, koji će biti održan u vili Maksimos, razgovaraće se o proširenju i evropskoj budućnosti regiona

ALEKSANDAR VUČIĆ VEČERAS U ATINI! Na neformalnoj večeri mnogi lideri, među njima i Aljbin Kurti

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Grčki premijer Kirijakos Micotakis organizovaće večeras  neformalnu večeru za lidere regiona, na kojoj će učestvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Na sastanku, koji će biti održan u vili Maksimos, razgovaraće se o proširenju i evropskoj budućnosti regiona, kao i o energetskoj bezbednosti na Balkanu i u jugoistočnoj Evropi.

Na večeri će, pored Vučića, biti prisutni predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel, kao i predsednik Crne Gore Jakov Milatović, premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačeski, predsednica Ministarskog saveta Bosne i Hercegovine Borjana Krišto i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, saznaje Tanjug.

Na skupu će učestvovati i lideri zemalja regiona koje su članice EU - premijer Bugarske Nikolaj Denkov, Hrvatske Andrej Plenković i Rumunije Jon-Marsel Čolaku, dok su predsednica Slovenije i predsednik Albanije sprečeni da dođu.

Predsednik Vučić izjavio je da će se na današnjem neformalnom sastanku lidera regiona u Atini, kome će prisustvovati visoki predstavnici EU, razgovarati o evrointegracijama Zapadnog Balkana, a da za ostale teme nije siguran.

On je juče u izjavi za srpske medije u Budimpešti, na pitanje novinara o čemu će se razgovorati u Atini, rekao da će biti i drugih tema, ali da ne može o tome da govori jer je takav dogovor.

- To je super tema i to je odlično, a videćemo koje će biti druge teme. Ne bi oni mene zbog toga zvali. A čak i da znam, ne bih o tome govorio, jer dogovor je da o tome ne pričam - rekao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (82)

Loading
Aleksa

21.08.2023 08:49

Sastanak u Atini eminentnih evropskih političara i državnika je od izuzetnog značaja za Zapadni Balkan, za rešavanje brojnih političkih, privrednih i energetskih pitanja.

Nikola

21.08.2023 09:10

Mnogo bi nam znacio prijem u EU i da postanemo ravnopravna clanica evropske porodice, naravno, bez ucena i pritisaka.

Ninuska

21.08.2023 09:18

Značajni razgovori o ekonomiji i energetici, Vučić će kao iskusni diplomata učiniti sve za dobrobit naše zemlje.

NadjaMil

21.08.2023 10:01

I na ovako neformalnim sastancima dobra je prilika da se ucini sve za jacanje Srbije na svim poljima. Jako bitna tema bice i za znacaj evropske budućnosti regiona, kao i o energetskoj bezbednosti na Balkanu. Na skupu će učestvovati i lideri zemalja regiona koje su članice EU.