NEŠTO SE KUVA: Predsednik UEFA Čererin hitno pozvan kod premijera Grčke

Autor:

Sport

11.08.2023

16:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povod je ubistvo navijača AEK-a od strane huligana Dinama.

NEŠTO SE KUVA: Predsednik UEFA Čererin hitno pozvan kod premijera Grčke

Foto: Tanjug/AP

Grci pale sveće za ubijenog Mihalisa Kacurisa

Čitavu fudbalsku Evropu šokirala je vest u ponedeljak da je navijač AEK-a Mihalis Kacunis (29) izboden na smrt nakon tuče sa navijačima zagrebačkog Dinama na ulicama Atine.

Grčki mediji danima bruje o toj temi i uz pomoć svojih izvora u policiji, tužilaštvu i Vladi svakodnevno izlaze s novim informacijama. Poslednja u nizu jeste da ugovoren hitan sastanak na kojem će učestvovati predstavnici klubova, premijer Grčke Kirjakos Micotakis i predsednik UEFA Aleksandar Čeferin.

Republika

Foto: Tanjug/AP

UZNEMIREN: Micotakis

Navodno, on u Atinu dolazi 16. avgusta i razgovaraće sa čelnicima četiri najveća kluba u zemlji. Pozvani su predstavnici Olimpijakosa, Panatinaikosa, PAOK-a i AEK-a. Pomenuti sastanak, kako prenose Grci, inicirao je premijer države Kirjakos Micotakis i jedina tema biće nesrećni događaj s smrtnim ishodom i načini na koji će se preduprediti svaki naredni pokušaj divljanja. Prethodno, Micotakis i Čeferin su već razgovarali telefonom povodom stravične tragedije koja se dogodila 7. avgusta u naselju Nova Filadelfija u predgrađu Antine.

Republika

Foto: Tanjug/AP

REŠAVA PROBLEME: Čeferin

Aleksandar Čeferin svakako je planirao radnu posetu prestonici Grčke za taj period, ali nešto drugačijim povodom. Naime, u Atini će 16. avgusta na stadionu Olimpijakosa "Karaiskakisu biti odigrana utakmica za trofej Superkupa Evrope između Sevilje i Mančester sitija.

Ranije su iz AEK-a zahtevali drakonsku kaznu za Dinamo pošto su, navodno, bili sigurni da su Hrvati znali za nemere svojih huligana da putuju u Atini, ali su Zagrepčani to oštro demantovali i uzvratili istom merom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading