DOK JE UMIRAO, TRAŽIO JE SAMO JEDNO: Navijač AEK-a otkrio šta se tačno dogodilo kobne noći u Atini i koje su poslednje reči nesrećnog Mihalisa!

Autor:

Sport

10.08.2023

11:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potresna ispovest Kacurisovog poznanika.

DOK JE UMIRAO, TRAŽIO JE SAMO JEDNO: Navijač AEK-a otkrio šta se tačno dogodilo kobne noći u Atini i koje su poslednje reči nesrećnog Mihalisa!

Foto: Tanjug/AP

Grci pale sveće za ubijenog Mihalisa Kacurisa

Tragična vest da je navijač atinskog AEK-a Mihalis Kacuris nastradao u tuči sa huliganima zagrebačkog Dinama potresla je celu planetu.

Kada je čula šta se desilo njenom 29-godišnjem sinu, majka ubijenog navijača doživela je srčani udar i trenutno se nalazi u jednoj bolnici u prestonici Grčke.

Ubrzo posle toga je prvu izjavu za medije dao Kacurisov otac, koji je poslao poruku ubici svog naslednika.

U međuvremenu su se na društvenim mrežama pojavili novi video snimci divljaštva Dinamovih Bed blu bojsa na ulicama Atine.

Posle svega toga, iz Grčke su stigle informacije da ubicu čeka doživotna robija ,a za to vreme je poznanik nesrećnog Mihalisa, Hristos, otkrio šta se tačno dogodilo kobne noći u Atini.

- Izvini brate što nisam uspeo da ti pomognem. Samo to mogu da kažem - rekao je Hristos za "ANT1", pa vidno slomljen nastavio u dahu:

- Sve što sam čuo jeste glas koji je rekao "pomozi mi brate, pogođen sam". Okrenuo sam da vidim ko leži i video sam njega. Znam Mihalisa sa stadiona, uvek smo na istoj tribini, putevima, jeli smo zajedno, pili zajedno u našem kraju, ovde u Nea Filadelfiji.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Zastava AEK-a na pola koplja

Borba za Mihalisov život je trajala u tim momentima.

On je sumanuto krvario bez prestanka. Seo je na stolicu, a stvar koja nas je potresla jeste da je on hteo da ustane, ali smo ga mi naterali da leži. Bila je tu jedna devojka, medicinska sestra, koja je radila sve da mu pomogne - pričao je Hristos, koji je potom otišao da potraži pomoć.

- Otišao sam na motoru da potražim ambulantna kola. Nije ih bilo nigde. Uvali smo ih. Čuli smo da je policija blokirala ambulante i vatrogasna kola na 20 minuta! Nisu im dali da prođu do mesta nesreće. Uspeo sam da dođem do privatnih ambulantnih kola. Molio sam ga da dođe i pošao je sa mnom.

Na kraju je završio sa nekoliko reči o Mihalisu.

- Nikada nikoga nije povredio. Njegova ljubav bila je prema timu. On je bio tu, izlazio je sa terena. AEK je bila njegova porodica, on je bio kao brat. Imali smo dve neprospavane noći - poručio je Hristos.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Grafit navijača AEK-a posvećen Mihalisu Kacurisu

Podsetimo, posle tuče u Atini sa tragičnim ishodom, grčka policija je uhapsila 104 osumnjičena lica, koja tamošnje javno tužilaštvo tereti za ubistvo i još četiri krivična dela.

Takođe, policija traga za još oko 50 učesnika tuče, koji se za sada uspešno skrivaju. Međutim, neće moći da izađu iz zemlje, pošto je Grčka postavila blokade na državnim putevima i granicama, kako bi sve osumnjičene privela pravdi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading