DRAMA U VAZDUHU: Pilot ostao bez opreme za sletanje, a onda je učinio ovo sa avionom!

Autor:

Svet

13.05.2024

12:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vatrogasci su odmah stigli na lice mesta

DRAMA U VAZDUHU: Pilot ostao bez opreme za sletanje, a onda je učinio ovo sa avionom!

Foto: pixabay.com

Mali avion sa troje putnika bezbedno je sleteo na aerodrom u Njukaslu u severnom Sidneju sletevši direktno na trup, nakon što je posada utvrdila da je oprema za sletanje nefunkcionalna.

Prethodno je avion oko tri sata kružio iznad aerodroma kako bi potrošio svo gorivo i na taj način smanjio verovatnoću da dođe do požara usled trenja prilikom spuštanja, prenosi AP.

Policajac Vejn Hamfri, koji se sa patrolom nalazio na aerodromu, rekao je da su 53-godišnji pliot i njegovo dvoje sapuntnika, 60-godišnji muškarac i 65-godišnja žena bez ikakvih povreda izašli iz aviona, i da je hitna pomoć, koja ih je odmah pregledala, saopštila da nema potrebe da budu hospitalizovani.

''Pilot je izveo sletanje bez točkova iz udžbenika, bio sam veoma srećan da to vidim'', rekao je Hamfri.

Kvar na opremi za sletanje utvrđen je nedugo nakon što je avion uzleteo iz Njukasla, odakle je trebalo da preleti 180 kilometara do Port Makarija, ali j pilot odlučio da prinudno sleti u Njukaslu, zbog boljih resursa za hitne slučajeve.

Vatrogasna ekipre takođe su na aerodromu bile u pripravnosti. ''Morali su da sagore gorivo i da isključe struju kako bi smanjili rizik od požara.

Situacija je mogla da bude mnogo gora'', rekao je stručnjak za bezbednost avio-saobraćaja Ron Bartš.

Bartš je dodao da je pista na koju je avion sleteo bila zatvorena 24 sata zbog procene štete, i dodao da je utvrđeno a je oštećenje asfalta samo površno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading