POTRESNA SCENA KOJA TERA SUZE NA OČI! POBEGLI U TURSKU OD RATA U SIRIJI, TAMO IH ZATEKLA NOVA NESREĆA: Tela bračnog para pronađena zagrljena pod ruševinama

Autor:

Svet

19.02.2023

18:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zemljotresi koji su pogodili Antakiju uništili su pola grada.

POTRESNA SCENA KOJA TERA SUZE NA OČI! POBEGLI U TURSKU OD RATA U SIRIJI, TAMO IH ZATEKLA NOVA NESREĆA: Tela bračnog para pronađena zagrljena pod ruševinama

Foto: Tanjug/AP

Sirijac Mazhar pobegao je iz ratom zahvaćene zemlje u susednu Tursku. Kada je konačno počeo da se oseća sigurnim i da počne život iz početka, njegova porodica našla se u centru katastrofe nakon razornih zemljotresa.

On je prvo iz Sirije pobegao u Antakiju, grad koji je među najteže pogođenima u razornim zemljotresima koji su prošlog ponedeljka pogodili deo Turske i Sirije, a zatim je zbog posla otišao u Istanbul.

Osim njega u Tursku je pobegla i njegova sestra Sevsen sa mužem, međutim, oni su ostali da žive u Antakiji.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Zemljotres

 

Kada nakon nekoliko dana nije uspeo da ih dobije, Mazhar je bio spreman na najgore. Zgrada u kojoj je mladi par živeo, bila je sravnjena sa zemljom.

Mazhar i njegovi prijatelji iz Turske uspeli su da ih pronađu ispod reševina, a kada su ih ugledali, prizor im je naterao suze na oči.

Njih dvoje poginuli su zagrljeni na krevetu, PRENOSI tELEGRAF.RS.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Zemljotres

 

Mazhar kaže da su sami izvukli tela i umotali ih u ćebad, a kako kaže, pomoć od države i ne očekuje, piše Digi24.

U međuvremenu Sevsen i njen suprug su sahranjeni.

- Kada sam ispod ruševina stigao do mesta gde im je nekada bila spavaća soba, prvo sam ugledao zeta, pa sestru. Bili su jedno drugom u zagrljaju - rekao je on.

Kaže da im je bilo potrebno oko sedam sati da stignu do tela.

Iako je Mazhar uspeo da preživi, njegova sestra i zet, nažalost nisu bili te sreće.

- Moja sestra je bila jako draga osoba. Jako je tužno što je preminula, ali to je bila božija volja - kaže neutešni Mazhar.

Zemljotresi koji su pogodili Antakiju unišili su pola grada, a Mazhar kaže, da je situacija u Siriji mnogo gora.

- Moji rođaci su sve izgubili. Kao da nam rat nije bio dovoljan. Ljudima tamo praktično nema pomoći. Ovde bar neko s vremena na vreme dođe i donese nešto za jelo ili ponudi pomoć - rekao je on.

Podsetimo, nakon razornih zemljotresa u Turskoj i Siriji poginulo je više od 40.000 ljudi, a stručnjaci strahuju da će brojke narednih dana nastaviti da rastu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading