ZGRADA MU SE SRUŠILA KAO KULA OD KARATA! Mehmed gradio luksuzne komplekse u Turskoj i CRNOJ GORI! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

19.02.2023

07:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasnik kompleksa koji se srušio gradio je i u Budvi.

ZGRADA MU SE SRUŠILA KAO KULA OD KARATA! Mehmed gradio luksuzne komplekse u Turskoj i CRNOJ GORI! (FOTO, VIDEO)

Foto: Printscreen/Twitter/bahadir_ozgr

Vlasnik stambenog kompleksa koji je potpuno uništen u zemljotresu koji j epre dve nedelje pogodio Tursku Mehmed Jašar Čoškun priveden je prošle nedelje u istanbulskoj vazdušnoj luci Sabiha Gokcen dok je pokušavao napustiti Tursku.

Njegov stambeni kompleks Renaissance Residence se nalazio u pokrajini Hataj na jugoistoku Turske.

Kako javlja agencija Anadolija, Čoškun je priveden nakon što je pokušao da pobegne u Crnu Goru.

Hapšenje je izvršeno po nalogu glavnog javnog tužioca u istanbulskoj četvrti Gaziosmanpasa.

Policija mu je pronašla manju količinu novca koja je tom prilikom zaplenjena, ali se u turskim medijima spekulisalo da je Čoškun tog dana podigao veliku količinu novca sa svojih računa i da su nakon toga njegovi sunarodnici alarmirali vlasti.

 

 

Gradio luksuznu rezidenciju, srušila se u par sekundi

Stambeni kompleks koji je gradio imao je 12 spratova i ukupno 250 stanova. Reklamirana je kao luksuzna rezidencija koja je u skladu sa svim građevinskim propisima. 

Nakon zemljotresa magnitude 7,8 stepeni i naknadnog od 7,5 stepeni po Rihteru, zgrada je potpuno srušena. Smatra se da je u kompleksu živečlo oko 1000 ljudi.

Oni koji su bili nemarni, koji su pravili greške i koji su odgovorni za posledice nakon potresa biće identifikovani i odgovaraće pred pravosuđem - poručio je ministar pravosuđa Bekir Bozdag, piše Midl ist aj.

- Zgrada koja je trebala biti najsigurnija u ovom delu grada srušila se u potresu kao kula od karata - objavljeno je na Twitteru.

 

 

Navodno, stanari su ove zgrade birali upravo zbog sigurnosti, svesni mogućih zemljotresa, što im je garantovano tokom gradnje i najave projekta. Investitor je za kompleks rekao da je napravljen po "svim antipotresnim pravilima".

Gradio i u Crnoj Gori

Crnogorski portal Pres došao je do podataka da je Čoškun jedan od vlasnika kompanije Antis Montenegro, koja je u Budvi izgradila četvorospratnicu, sa prizemljem, podrumom i podrumom.

Zanimljivo je, piše Blic, da je reč o zgradi koja praktično visi na litici iznad Budve.

 

 

- Da li je na tom prostoru dozvoljena gradnja i koliko je objekat bezbedan za useljenje trebalo bi da provere nadležni državni organi. Na Fejsbuku je postojala stranica sa nazivom firme Antis Montenegro, ali ta stranica više ne radi. takođe aktivna veb stranica i kompanije koja je takođe ugašena - piše Press.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading