POKUŠAO DA POBEGNE U CRNU GORU?! Uhapšen vlasnik luksuznog stambenog kompleksa uništenog u zemljotresu u Turskoj

Autor:

Svet

10.02.2023

20:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njegov stambeni kompleks se nalazio u pokrajini Hataj na jugoistoku Turske.

POKUŠAO DA POBEGNE U CRNU GORU?! Uhapšen vlasnik luksuznog stambenog kompleksa uništenog u zemljotresu u Turskoj

Foto: Tanjug/AP

Vlasnik stambenog kompleksa, Mehmet Jašar Čoškun, uništenog u potresu, priveden je danas u istanbulskom aeorodromu "Sabiha Gokčen" dok je pokušavao da napusti Tursku.

Njegov stambeni kompleks "Renesans Rezidens" se nalazio u pokrajini Hataj na jugoistoku Turske. Čoškun je pokušavao da otputuje u Crnu Goru, javlja turska agencija Anadolija.

Hapšenje je izvršeno po nalogu kabineta glavnog javnog tužioca u istanbulskoj četvrti. Čoškun je u Crnu Goru putovao s manjom količinom novca koju je zaplenila policija, navodi se u izveštaju. Još nije službeno objavljeno zbog čega je uhapšen, prenosi Index.hr.

Njegov stambeni kompleks od 12 spratova je imao ukupno 250 stanova, a nalazio se u četvrti Antakja u Hataju. Kompleks je reklamiran kao luksuzna rezidencija koja je u skladu sa građevinskim propisima.

Ipak, potpuno je srušen u zemljotresu magnitude 7.8 koji je pogodio grad Gaziantep u ponedeljak ujutro, nakon čega je ubrzo usledio potres magnitude 7.5 u pokrajini Karamanmaras.

 

 

Juče je turski ministar pravde objavio da je pokrenuta sudska istraga zbog zgrada koje su se srušile tokom zemljotresa. Istražitelji će pokušati da identifikuju odgovorne koji su izgradili zgrade ili snose bilo kakvu odgovornost za njihovo rušenje u 10 najteže pogođenih provincija.

- Oni koji su bili nemarni, koji su pravili greške i koji su odgovorni za posledice nakon potresa, biće identifikovani i odgovaraće pred pravosuđem - poručio je ministar pravosuđa Bekir Bozdag, piše "Midl ist aj".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading