VIMBLDON PRED POTPUNIM KOLAPSOM: Nakon priča o BOJKOTU, usledila su i prva ODUSTAJANJA!

Autor:

Sport

28.05.2022

12:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Možda i najznačajniji Grend Slem turnir na svetu nalazi se u velikom problemu.

VIMBLDON PRED POTPUNIM KOLAPSOM: Nakon priča o BOJKOTU, usledila su i prva ODUSTAJANJA!

Foto: Tanjug/AP

Vimbldon

Usled svih dešavanja, tj. rata u Ukrajini, organizatori Vimbldona odlučili su da ne dozvole ruskim i beloruskim teniseriam da učestvuju na terenima Sveengleskog kluba. Ova odluka naišla je na osudu ATP-a koja je odlučila da nastup ove sezone na engleskoj travi neće biti nagrađen bodovima, a istovremno je i novčani fond za nagrade smanjen.

Sve navedeno, prouzrokovalo je sve učestalije priče o bojkotu najboljih svetskih tenisera.

Da priča o bojkotu ne ostane samo prazna priča, mesec dana pre početka turnira dvojica tenisera su obavestila sportsku javnost da se ove godine neće pojaviti na britanskom tlu.

Nekada desetoplasirani na ATP listi, Francuz Luka Puj je za engleski „Express“ izjavio:

- Ni na koji način nisam bio povezan sa tom odlukom, ali ona mi se nije svidela. Razumem frustraciju ruskih igrača i nepravdu koju osećaju, znam da nemaju ništa sa tim, ali sada imamo nepravdu za 240 igrača, umesto za 12. Ne možemo svi da snosimo posledice. Ne znam kako će teniseri da reaguju. To nije bila jednoglasna odluka, ne znamo čak ni da li je postojalo glasanje. U svakom slučaju, svi igrači s kojima sam pričao se protive tome. Ukinut je žar sa turnira. Ne verujem da će Vimbldon dozvoliti da ostane na ovome. Prvo sam odlučio da neću da igram na Vimbldonu, a onda sam rekao sebi: Ne, to je ipak grend slem, ići ćeš. I prijavio sam se za turnire na travi, ali mislim da ipak neću ići.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Fabio Fonjini

 

Nakon njega medijima se obratio i italijanski teniser Fabio Fonjini:

- Znate da inače nemam sjajno mišljenje o travi. Čuo sam i da će nagradni fond biti smanjen, ako se to desi, radije bih išao na odmor na Formenteru.

Ostaje da se vidi da li će njihov primer slediti još koji teniser svetskog formata. Prema informacijama koje je ranije iznosio Novak Đoković, on će se pojaviti i ove godine na terenima Sveengleskog kluba, ali ostaje da se vidi da li će i on promeniti odluku ukoliko se većina tenisera odluči za bojkot.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading