SLEDI POTPUNI HAOS: Vimbldon UZVRAĆA UDARAC, na pragu smo RATA neviđenih razmera – Evo kako će sve ovo UTICATI na Novaka Đokovića!

Autor:

Sport

25.05.2022

15:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dešavanja u Ukrajini, tj. rat koji već tri meseca besni u ovoj evropskoj državi, znatno je uticao na sport.

SLEDI POTPUNI HAOS: Vimbldon UZVRAĆA UDARAC, na pragu smo RATA neviđenih razmera – Evo kako će sve ovo UTICATI na Novaka Đokovića!

Foto: Tanjug/AP

Organizatori Vimbldona odlučili su da zbog opte situacije zabrane učešće ruskim i beloruskim teniserima na Sveengleskog kluba, na šta su ATP i WTA organizacije odmah reagovale i donele odluku da predstojeći turnir na Ostrvu neće biti bodovan.

Kako prenosi britanski „Tajms“, organizatori Vimbldona odlučili su da podnesu tužbu protiv navedenih teniskih organizacija što bi u mnogome uticalo i na samog Novaka Đokovića i moglo bi da preokrene i samu istoriju teniskog sporta s obzirom da najbolji teniser sveta juri „nedostižni rekord“ po broju provedenih nedelja na prvoj poziciji ATP liste.

Povodom svega navedenog „Tajms“ je objavio:

- Vimbldon je stupio u kontakt sa advokatima i istražuje pravne osnove za pokretanje tužbe protiv ATP i WTA. Već su obavljeni prvi razgovori i traži se način po kome će Vimbldon dobiti dozvolu da vrati poene. Podršku su im pružili Australijan open, Rolan Garos i US open i spremni su zajedno da rade na ovome.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković na prethodnom Vimbldonu

 

Da podsetimo, ovogodišnji Vimbldon startuje 27. juna, a prema poslednjim dostupnim informacijama i pored eventualnog bojkota određenih teniskih zvezda, Novak Đoković želi da nastupi na terenima Sveengleskog kluba i pored činjenice da, barem za sada, nastupom samo nazaduje na ATP listi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading