OFK BEOGRAD NA KORAK OD CILJA: Ubljani vodili do 83. minuta, ali su na kraju ostali bez bodova! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

21.04.2024

19:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Klupa na Karaburmi" donela trijumf domaćinu.

OFK BEOGRAD NA KORAK OD CILJA: Ubljani vodili do 83. minuta, ali su na kraju ostali bez bodova! (FOTO GALERIJA)

Foto: instagram.com/printscreen/ofkbeograd1911

U okviru prvog kola plej-ofa Prve lige Srbije ekipa OFK Beograda ugostila je sastav Jedinstva sa Uba. Domaćin je u ovaj meč ušao kao lider na tabeli, dok su gosti bili drugoplasirani sa deset bodova manje.

Republika

Od prvog minuta igralo se bez "respekta", napadački, ofanzivno, što je dovelo do velikog broja prilika. Nikolić je probao za OFK, dok je na drugoj strani Zubairu zapretio, međutim bez promene rezultata. 

Nešto bolje prilike nakon uvodnih 15-tak minuta imali su gosti, prvo je Popović uz pomoć gornjeg okvira gola sačuvao svoju mrežu, a zatim je pred sam odlazak na odmor odličnom intervencijom sprečio rivala da nakon prvog poluvremena ima minimalnu prednost. 

Na startu nastavka dobru šansu imali su domaći, ali je Duljanić krajnjim naporom sprečio pogodak. Ubrzo nakon toga prete gosti, i stižu do vođstva. Nakon odbitka od stative, Miladinović šalje loptu do Ognjena Dimitrića, koji je prosleđuje u mrežu, 1:0 za Jedinstvo na isteku sat vremena igre.

Kreću domaći u totalnu ofanzivu, ali je u dva navrata Dubljanić odličnim intervencijama sačuvao svoju mrežu. Mogla je ovakva igra da se obije o glavu OFK-u, ali je Popović bio siguran na golu.

Na isteku 83. minuta nakon kombinacije rezervista domaći stižu do izjednačenja, Kasalica je uposlio Dragana Stoisavljevića, koji je poslao loptu u mrežu rivala, 1:1 u 83. minutu. samo četiri minuta kasnije Stoisavljević je svojim drugim pogotkom preokrenuo rezultat na meču, 2:1, OFK po prvi put vodi na meču. 

Pokušali su gosti u završnici da stignu barem do boda, ali je momentum bio na strani domaćina, koji su na kraju stigli do osvajanja sva tri boda.

OFK Beograd - Jedinstvo (Ub) 2:1 (0:0)

OFK Beograd: Popović, Mimović, Gojković (od 69' Mićić (od 90' Plavšić)), Georgijević (od 90' Minić), Knežević, Marković, Vujadinović, Đermanović, Nikolić, J. Mituljikić (od 67' Stoisavljević), N. Mituljikić (od 81' Kasalica)

Jedinstvo: Dubljanić, Golubović, Radivojević (od 91' Janković), Miladinović (od 79' Denić), Doderović, Stojanović (od 73' Mitić), Pivaš, Andrić, Ibrahim (od 79' Milanović), Dimitrić (od 91' Khamis), Karikari

Ovim trijumfom ekipa OFK Beograda je "pobegla" prvom pratiocu 13 bodova, i jako je blizu tim sa Karaburme da i matematički osigura plasman u Superligu Srbije. Sa druge strane sastav Jedinstva ostaje na drugom mestu, ali je sada samo jedan bod prednosti u odnosu na trećeplasirani klub u ligi.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading