GRAĐANSKI PORAŽEN "SVOJIM ORUŽJEM": Trener Kirov je izmenama promenio taktiku - Turekovac slavi tri boda nakon preokreta!

Autor:

Sport

21.04.2024

16:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Došlo je do smene na liderskoj poziciji.

GRAĐANSKI PORAŽEN "SVOJIM ORUŽJEM": Trener Kirov je izmenama promenio taktiku - Turekovac slavi tri boda nakon preokreta!

Foto: FK Turekovac

U okviru 13. kola Gradske lige Leskovac ekipa Turekovca ugostila je sastav Građanskog 2023. Bio je ovo derbi prolećnog dela prvenstva imajući u vidu da je domaćin u ovaj meč ušao sa dva boda zaostatka za rivalom, odnosno liderom na tabeli.

Republika

Dva puta su ovi timovi odmerili snage u aktuelnoj sezoni, oba puta je sastav Turekovca bio u prednosti u jednom delu meča, ali je na kraju tim Građanskog slavio, oba puta posle preokreta.

Već u uvodnim minutima meča, gotovo iz prvog udarca na utakmici, viđen je i prvi gol. Aleksandar Stojanović je na isteku četvrtog minuta zatresao mrežu domaćeg golmana Milosavljevića, 1:0 za goste.

Nakon toga viđena je ravnopravna igra, uglavnom na sredini terena. Gosti su imali prednost na svojoj strani, pa nisu previše rizikovali, dok su domaću "jurili" izjednačenje, ali im akcije nisu bile dovoljno dobre da bi postigli gol.

Republika

Foto: FK Turekovac

"Lotrin Gaj" čuva tri boda

Za vreme pauze trener domaćih, Boce Kirov izvršio je dve izmene, promenio je taktiku na terenu i to se jako brzo isplatilo. Na isteku 52. minuta Nikola Stojiljković pogađa za izjednačenje, 1:1. Ubrzo nakon toga izvršene su dve promene i u gostujućem sastavu.

Izjednačujući pogodak je fudbalere Turekovca motivisao da krenu još jače ka golu rivala. Pritiskali su domaći, kreirali su prilike i na isteku 77. minuta su stigli do potpunog preokreta i prvog vođstva, Mihajlo Ranđelović je bio strelac, 2:1.

U poslednjih dvadesetak minuta susreta vodila se velika borba, gosti su bacili sve karte na napad, ali nisu uspeli da probiju disciplinovanu odbranu rivala, ceo plen ostaje na stadionu "Lotrin Gaj", liga dobija novog lidera.

Turekovac - Građanski 2023 2:1 (0:1)

Turekovac: Milosavljević, Marjanović (od 62' Osmanović), Milenković, Petković (od 93' Jovanović), Stanojević (od 83' Stojanović), Ranđelović, Milošević, Krstić, Stojiljković, Živković (od 46' Nikolić), Cvetković (od 46' Bakterović)

Građanski 2023: Mitić, Stojiljković (od 80' Marković), Petrović, Stanković, Kocić, Božović (od 54' Veljković), Stojanović, Ivković (od 54' Ignjatović), Ćeranić (od 65' Pešić), Stefanović, Stamenković 

Ovim trijumfom Turekovac je novi lider na tabeli, i sada on ima bod prednosti u odnosu na prvog pratioca, sastava Građanski. Do kraja prvenstva vodiće se velika borba između ova dva kluba, svaki meč će biti "finale" za pehar.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading