OKLOPNICI RAŠIRILI KRILA NAD RADNIČKIM IZ SREMSKE MITROVICE: Pobeda Smedereva u prvom kolu plej-ofa u borbi za plasman među superligaške klubove!

Autor: Milica Misailović

Sport

21.04.2024

09:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bilo je očekivano da će oba tima u ovaj susret ući žustro, optimistično, sa igračima punim elana i želje za nadigravanjem i naravno, pobedom.

OKLOPNICI RAŠIRILI KRILA NAD RADNIČKIM IZ SREMSKE MITROVICE: Pobeda Smedereva u prvom kolu plej-ofa u borbi za plasman među superligaške klubove!

Foto: FK Smederevo 1924

Na gradskom stadionu u Smederevu odigrana je prva utakmica u okviru plej of fudbalskog nadigravanja. Snage su odmerile ekipe petoplasiranog Smedereva 1924 i Radničkog Sremska Mitrovica koji nakon regularnog dela takmičenja zauzima 6. poziciju na tabeli Prve lige Srbije.

Republika

Prvo poluvreme je startovalo je  izuzetno dinamično, sa obiljem akcija i prilika sa obe strane, a na zelenoj podlozi se tokom prvih 45 minuta igre mogao gledati veoma lep fudbal. Smederevo se istaklo šansama koje su imale dosta bolju završnicu, posebno uz predvodništvo igrača poput Dimitrijevića i Zuvića čiji su napadi bili izuzetno hitri i opasni po protivnički gol. Ofanzivna igra Oklopnika prikazana je već u drugom minutu kada je Jovanović S. prosledio loptu ka Dimitrijeviću koji ju je poslao blizu gola, ali nedovoljno za bilo kakvu promenu na semaforu.  

Zuvić je bio ekspeditivan, Dimitrijević se u kontinuitetu nametao u igri, dok je na gol liniji Lukić demonstrirao svoju stabilnost, reagujući na nekoliko spornih situacija sa potpunom sigurnošću. I zadnja linija domaćina nije zakazala - uspešno je držala pod kontrolom protivničke napade. Kao jedan od ključnih grača, istakao se i Marković A. koji je danas prikazao izuzetnu ažurnost I požrtvovanost koja je u mnogim situacijama bila ključna za čitavu igru.

Nasuprot tome, ekipa Radničkog je delovala pomalo izgubljeno na terenu. Stvarali su šanse ali nisu uspevali da ih relizuju do kraja, te one nisu bile presudne za bilo kakvu promenu u korist gostujuće ekipe. U 27. minutu kada je Stanisavljević uputio udarac preko gola, prvi put su ozbiljnije zapretili Smederevcima. Iako su imali dobru odbranu, nisu uspeli da kapitalizuju svoje prilike. Sudija je, međutim, moglo bi se reći, prečesto intervenisao, što je donekle narušilo ritam igre. Na kraju, bez postignutih golova, igrači su otišli na pauzu u svlačionice sa nerešenim rezultatom 0-0.

Drugi deo igre odisao je istim, gotovo ujednačenim ritmom. U 48. Minute Jovanović S. iz korknera poslao je loptu do Stojkovića koji je šalje Obradoviću čiji šut završava pravo u rukama golmana Radničkog, Toromana, koji je sigurno hvata na zemlji. I Radnički je napadao, najviše to preko tandem Čarapić - Milić ali bez naročite uspešnosti. Na terenu je sve bilo “ravna linija” sve do 77. minuta kada je na asistenciju Ćorkovića, Dimitrijević glavom zakucao loptu u protivničku mrežu i tim golom obezbedio svojoj ekipi pobedu i tri veoma važna boda u borbi za plasman u Super ligu Srbije.

Smederevo 1924 - Radnički 1922 (Sremska Mitrovica) 1:0 (0:0)

Smederevo 1924: Lukić, Ćorković, Kostić, Dimitrijevic, A. Marković, Janković (od 46' Stojković), Panić, Zuvić (od 70' N. Jovanović), Ilić (od 46' Petronijević), Obradović (od 74' Lokosa), S. Jovanović (od 70' L. Marković)

Radnički 1922: Toroman, Ivić, Gajić (od 69' S. Cvetković), Stanisavljević, Čarapić (od 81' Stojković), Ilić, N. Cvetković,Petrović, Milić (od 82' A. Đukanović), Isailović, Vićentijević

U sledećem kolu Smederevo gostuje Grafičaru, dok u Sremsku Mitrovicu stiže Mačva iz Šapca.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading